Au plecat primele TIR-urile cu ajutoare către sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Convoiul format din zece tiruri, microbuze şi maşini de teren pline cu haine, alimente şi materiale de construcţii a plecat către Suceava. Produsele care se vor strânge zilele următoare vor ajunge la persoanele evacuate din calea apelor din celelalte judeţe, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

Mulţi bucureşteni au adunat ce au putut de acasă, haine, alimente şi chiar mobilă, şi au adus lucrurile la centrele de colectare. La centrele din sectoarele 4 şi 6 s-au strâns tone de produse care vor ajunge la persoanele rămase fără locuinţe, în urma inundaţiilor care acum câteva zile le-au distrus casele şi gospodăriile.

Astfel, azi-dimineaţă, zeci de maşini încărcate doldora erau pregătite să pornească la drum. Şoferii s-au adunat pe esplanada din faţa Parcului Carol. „Primul convoi este format din zece tiruri, două maşini de şapte tone şi zece maşini de două tone. S-au stâns în cele câteva zile la centrele de colectare 90 de paturi, saltele, 6,5 tone de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi tot atâtea alimente, produse care le vor fi de folos“, a explicat preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Cetăţeanului Sector 6, Ştefan Florescu.

„Primele tiruri ajung la Suceava. Ne întâlnim acolo cu primarul şi prefectul, iar de acolo sunt date mai departe la oameni. Să vedem ce mai strângem zilele următoare şi decidem unde vor ajunge“, a mai spus Florescu.
În judeţul Suceava s-au înregistrat şase morţi şi 72 de localităţi au fost afectate de viitură, iar numărul persoanelor evacuate din calea apelor se ridică la peste 2.500.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite