Au furat „sculpturile” din PET-uri şi doze reciclate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar câteva ore au rezistat operele de artă realizate din doze de aluminiu, PET-uri, polistiren, lemn şi sârmă pentru un proiect derulat de Fundaţia Raţiu în parcurile din sectorul 4 al Capitalei.

Exponatele au fost amplasate în Noaptea Albă a Galeriilor din 11 iunie şi ar fi trebuit să rămână pe tot parcursul verii. Pentru galeria de artă reciclată, artiştii Cristi Farcaş şi Aurel Tar au realizat „Omul cu popicele“, lucrare amplasată în Parcul Carol şi „Cubul Rubbik“, aşezat la intersecţia străzilor Olteniţa cu Brâncoveanu.

„Cubul Rubbik“ era confecţionat de doze reciclate de dimensiuni mari şi era o replică a jocului inventat în 1974 de Ernő Rubik. „«Omul cu popice» a fost distrus, iar resturile împrăştiate. S-a întâmplat la scurt timp de la expunere pentru că parcul este închis pe timpul nopţii. «Cubul» a dispărut cu totul, iar materialele s-au găsit la un centru de colectare fier vechi urmând să fie răscumpărate“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, Cristi Farcaş.

image

 „Intenţia este de a merge mai departe cu proiectul, deşi ne-a supărat tare în primul rând vandalizarea, dar şi furtul operelor. Cele rămase se află acum în zone cu pază“, a afirmat Oana Ioniţă, coordonator comunicare al Fundaţiei Raţiu România.

Proiectul face parte dintr-o campanie de educare prin artă. Exponatele mai pot fi admirate în Parcul Tineretului unde se află „Galeria de artă reciclată“ şi „Omida“ din Orăşelul Copiilor. Una dintre lucrări „Colorata mâine-i gata“ va fi adusă o dată la două săptămâni, în Parcul Carol. 




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite