Bucureşti: Au ars în magazie, în noaptea de Sfântul Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat şi o femeie de etnie rromă, care locuiau într-o magazie de pe strada Valea Jiului din cartierul Fundeni din Capitală, au ajuns la spital în noaptea de sâmbătă spre duminică cu arsuri grave.

Nadia Iosif (31 de ani) şi Costel Dumitru (29 de ani) locuiau împreună într-un imobil din cartierul Fundeni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Anca Onofrei, focul a izbucnit în jurul orei 2.00 din cauza unui aparat de curent electric.

Se pare că victimele nu erau conectate la reţeaua comună de energie, ci foloseau un generator care funcţiona pe bază de benzină, iar o scânteie ar fi provocat incendiul. Potrivit vecinilor, în imobilul de pe strada Valea Jiului mai locuiesc alte şase persoane.

Ei au reuşit să iasă din construcţia din lemn înainte ca flăcările de aproape şase metri să le curme viaţa. Au intervenit cinci echipaje ISU cu două autospeciale cu apă şi spumă, o maşină de descarcerare şi două ambulanţe SMURD.

Echipajele au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la casa de lângă magazie. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri de pe Calea Griviţei, unde li s-au curăţat arsurile.

Bărbatul, arsuri pe 70% din suprafaţa corpului

Potrivit doctoriţei Ileana Carmen Boiangiu, cea care s-a ocupat de ei, cei doi se aflau în stare de conştienţă în momentul în care au fost aduşi la clinică. „Bărbatul avea arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, iar femeia pe 25%. În momentul de faţă ei sunt în stare stabilă“, a declarat medicul.

Vecinii povestesc că la 12 ore după producerea incidentului, câţiva ţigani au pătruns în curtea răniţilor şi au luat mai multe plasme şi calculatoare.

Strada pe care locuiesc Nadia şi Costel este considerată periculoasă, datorită faptului că aici stau persoane care se ocupă de prostituţie, droguri sau furt de fier vechi.

Nu se ştie ce relaţie există între cele două victime, deoarece femeia este din judeţul Călăraşi, iar bărbatul are domiciliul pe strada Lizeanu din sectorul 2 al Capitalei.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite