Bucureşti: Atenţie, motor! Începe Festivalul Filmului Francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A treisprezecea ediţie a maratonului filmelor franceze de deschide mâine seară, la ora 19.30, cu primul film regizat de Fanny Ardant şi filmat în România, „Cenuşă şi sânge“.

Bucureştenii se vor întâlni cu actriţa şi regizoarea joi seara, la cinema Studio, de pe Bulevardul Magheru. Celebrul film „Concertul“ al lui Radu Mihăileanu va închide festivalul, la 3 decembrie.

„Ediţia de anul acesta a festivalului este una de excepţie, pentru că se deschide cu filmul „Cenuşă şi sânge“, în prezenţa lui Fanny Ardant, şi se va închide cu filmul „Concertul“ al lui Radu Mihăileanu“, a declarat Denis Soriot, directorul Institutului Cultural Francez de la Bucureşti.

Distribuţia peliculei „Cenuşă şi sânge“ include importante prezenţe româneşti: Olga Tudorache, Ion Besoiu, Răzvan Vasilescu, Tudor Aaron Istodor, Andrei Finţi, Andrei Aradits, Mădălina Constantin.

În ceea ce priveşte coproducţia franco-ruso-română, „Concertul“, scris şi regizat de Radu Mihăileanu, câştigătorul premiului Cesar 2006 pentru Cel mai bun scenariu, distribuţia este formată din actori de diferite naţionalităţi, printre care Aleksei Guskov, Melanie Laurent, Francois Berleand, Vlad Ivanov, Valentin Teodosiu, Ion Sapdaru şi Maria Dinulescu.

54 de filme în 3 cinematografe

Anul acesta, cinefilii vor vedea trei secţiuni speciale în festival dedicate actorilor Charles Berling, Charlotte Gainsbourg şi regizorului Bertrand Tavernier.

Nu vor lipsi nici secţiunile „Noaptea filmului fantastic“ de sâmbătă, cu proiecţii care se vor derula o noapte întreagă sau „Avanpremiere şi panorama filmului francez recent“, în cadrul căreia vor putea fi urmărite filme precum „Delice Paloma“ de Nadir Mokneche, „Le Dernier des fous“ de Laurent Achard sau „Le Premier cri“ de Gilles de Maistre.

Peliculele prezentate în premieră şi avanpremieră au fost selecţionate în festival de Laurenţiu Bretan, critic de film, iar o parte dintre acestea vor rula şi la Iaşi, Cluj şi Timişoara.

Preţul unui bilet la cinema Europa şi Elvire Popesco este de 7 lei, iar la cinema Studio de 10 lei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite