Astăzi se aleg primii finalişti Eurovision 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diseară, 17 concurenţi vor evolua, la Oslo, pe scena Arenei Telenor. Prima semifinală Eurovision începe la ora 22.00, ora României. Dintre ţările participante, doar zece vor ajunge în finala din 29 mai. România concurează în semifinala de joi.

După cum vorbesc specialiştii în istoria Eurovision aflaţi la Oslo, prima semifinală pare „apă de ploaie“. Bătălia grea se va da în cea de-a doua semifinală care va avea loc joi, în care concurează şi România.

În ordinea intrării lor în concurs, astăzi vor urca următoarele 17 ţări pe scena de la Telenor Arena: Moldova, Rusia, Estonia, Slovacia, Finlanda, Letonia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Polonia, Belgia, Malta, Albania, Grecia, Portugalia, Macedonia, Belarus şi Islanda.

Moldova, preferată la Oslo

Printre favoriţi se numără Moldova, reprezentată de Sunstroke Project & Olia Tira cu piesa „Run Away“, Rusia, în frunte cu Peter Nalitch & Friends, cu piesa „Lost and forgotten“ şi Islanda, adică Hera Björk, cu piesa „Je Ne Sais Quoi“. Dintre cele 17 ţări care evoluează astăzi vor rămâne primele zece, în funcţie de punctajul acumulat.

Ţara gazdă, Norvegia, împreună cu cele patru ţări mari care fac parte din „The bog four“, respectiv Franţa, Germania, Spania şi Anglia, vor concura direct în finala de la 29 mai, alături de cele 20 de ţări care vor rămâne în concurs, în urma semifinalelor. Notele acordate concurenţilor din fiecare ţară sunt stabilite în urma televotingului, împreună cu un juriu de specialitate, urmând ca fiecare să aibă o pondere de 50%.

Liniile de televot vor fi deschise la difuzarea primei  piese din concurs şi se vor închide la un sfert de oră după ce ultima piesă a fost cântată. Show-ul care se va deschide la ora 22.00, va fi transmis în direct de către Televiziunea Română. Telespectatorii vor putea vota începând cu 27 mai.

Paula şi Ovi - petrecere şi recital

image

Paula şi Ovi au cântat duminică seara pe scena Eurovillage

Sesiuni foto, conferinţe, interviuri şi recitaluri - aşa arată calendarul evenimentelor din săptămâna Eurovision pentru muzicienii români. Cei doi solişti au avut până astăzi două repetiţii pe tărâm scandinav şi s-au distrat la petrecerea organizată la Primăria din Oslo, unde s-au simţit în centrul atenţiei.

Poimâine este ziua cea mare pentru Paula Seling şi Ovi. Înainte de emoţiile primei cântări, ei au avut un scurt recital susţinut duminică, pe scena Eurovillage. A urmat asaltul jurnaliştilor, care s-au năpustit la reprezentanţii României pentru fotografii şi întrebări.

Primarul oraşului Oslo i-a felicitat pe români

Petrecerea oficială a concursului Eurovision s-a desfăsurat în imensa sală de la parterul Primăriei din Oslo, acolo unde, în decembrie 2009, a avut loc ceremonia de acordare a premiului Nobel pentru Pace preşedintelui american Barak Obama. Fiecare delegaţie care păşea pe covorul roşu era anunţată sutelor de jurnalişti din toată lumea, prezenţi la ceremonie. Imediat ce a fost auzit numele României, jurnaliştii de pe margine, care nu aveau acces pe covorul roz, au început brusc să se înghesuie să ajungă la Paula Seling şi Ovi. Artiştii români s-au oprit şi le-au acordat tuturor doritorilor scurte declaraţii şi le-au dat timp să facă fotografii.

În ciuda faptului că la petrecerea oficială de deschidere a Eurovision 2010 au participat câteva mii de oameni, gazda evenimentului, primarul oraşului Oslo, Fabian Stang, a ţinut să-i cunoască personal pe Paula Seling şi Ovi şi să le ureze mult succes în concurs.
 
Mâine-dimineaţă, citiţi în „Adevărul“ povestea unui scoţian, fan Paula şi Ovi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite