Asistentei de la Giuleşti nu i s-a permis să se întâlnească cu psihologul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florentina Cîrstea i-a cerut soţului ei să-i aducă Codul Penal în arest. Tribunalul Bucureşti a decis ieri că asistenta reprezintă în continuare pericol public şi a hotărât ca aceasta să rămână în arest.

Florentina şi Dan Cîrstea trec de mai bine de o lună prin cea mai neagră perioadă a vieţii lor. Florentina a fost arestată pentru ucidere din culpă în cazul bebeluşilor arşi la Giuleşti şi ieri, când familia ei spera că va fi eliberată, Tribunalul Bucureşti a decis ca aceasta să rămână în arest. Soţul acesteia, în vîrstă de 36 de ani, este îngrijorat de soarta Florentinei şi de felul în care se face justiţie în România. „Ar trebui ca justiţia să fie aplicată la fel pentru toţi. Cred însă că dreptatea nu se face în presă aşa că noi vom respecta legea”, ne-a spus Dan Cîrstea. El nu a dorit să comenteze situaţia în care se află soţia sa.

Surse din anturajul familiei Cîrstea spun că Dan Cîrstea lucrează într-un domeniu în care apariţiile în presă sunt interzise. „Nu vrea să-şi piardă locul de muncă. Şi aşa, el şi băiatul trăiesc acum doar dintr-un salariu. Sunt o familie normală, modestă, nu au cum să-şi permită cheltuieli mari şi nu pot influienţa în niciun fel mersul actului de justiţie”, a declarat un membru al familiei asistentei, care doreşte să îşi păstreze anonimatul.


Soţul Florentinei nu a plecat nicio clipă din Bucureşti

Bărbatul împreună cu socrii lui, părinţii Florentinei, sunt uniţi în aceste clipe grele. De când s-a întâmplat nenorocirea de la Giuleşti şi de când a fost arestată Florentina, părinţii acesteia nu şi-au părăsit ginerele.

„Soţul nu a plecat din Bucureşti, aşa cum se zvonea. A rămas aici după arestarea Florentinei. Şi părinţii Florentinei au stat tot timpul la Bucureşti, împreună cu Dan. Îl ajută, îl susţin moral şi au împreună grijă de băiat. Copilul este foarte traumatizat de lipsa îndelungată a mamei sale”, a adăugat ruda.

„Poate că psihologul nu era o persoană agreată de cei de la Cercetări Penale”

După decizia de aseară a Tribunalului Bucureşti, aceea ca asistenta să rămână în continuare în arest, soţul ei a vizitat-o. „I-a dus tot ce-i trebuie şi urmează să meargă mâine să-i ducă Codul Penal ca să înţeleagă mai bine legea. Săraca! Ea nu are nevoie de fapt decât de libertate şi de familie. Se topeşte pe picioare. Psihologul trimis de familie nu a fost primit şi are nevoie de cineva cu care să vorbească”, a mai spus sursa.
Florian Surghie, avocatul asistentei Florentina Cîrstea, spune că nu cunoaşte vreo lege care să nu permită accesul psihologului la arestată. „Nici eu nu ştiu de ce nu a fost primit psihologul. Poate că nu era o persoană agreată de cei de la Cercetări Penale. Acum merg să vorbescu cu clienta mea. Ne-am hotărât ca, deocamdată, să nu mai vorbim despre caz”, a spus Florian Surghie.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite