Bucureşti: Asistenta care a uitat copilul în incubator, suspendată 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatul anchetei în cazul asistentei Emilia Baron a fost făcut public azi-dimineaţă de reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali.

Femeia a fost acuzată că a uitat în noaptea de 13 spre 14 noiembire un bebeluş de numai câteva zile în incubatorul de la Maternitatea Bucur din Capitală. Acesta asuferit arsuri grave pe 20% din suprafaţa corpului însă în urma intervenţiilor chirurgicale copilul este în afara oricărui pericol.
 
Emilia Baron este considerată responsabilă de incident şi i s-a retras dreptul de exercitare a profesiei pentru o perioadă de şase luni. Astfel, potrivit reprezentanţilor  Ordinului Asistenţilor,  după această perioadă în care nu mai are dreptul să exercite profesia respectivă, femeia poate ocupa din nou un post de asistentă.

Propunerea venită din partea acestora urmează însă, să fie trimisă spre aprobare Comisiei naţionale a acestei organizaţii.

„Incubatorul este vechi de 20 de ani“
La audieri, Emilia Baron a declarat că nu este vinovată de incidentul petrecut în maternitate şi a dezvăluit condiţiile mizere din spitalul unde s-a întâmplat tragedia. Femeia susţine că ar fi fost nevoită să folosească singurele trei incubatoare ale spitalului pentru şase bebeluşi, având grijă în acelaşi timp de alţi 27 de nou-născuţi.

„Am lucrat 20 de ani în Spitalul Bucur şi de tot atâta timp există şi incubatorul unde am fost nevoită să-i pun pe cei doi copii“, a spus asistenta la ieşirea de la audieri. De asemenea, aceasta susţine că din cauza programării făcute de către conducerea spitalului, restul colegilor erau fie în concediu de odihnă, fie în cel forţat, impus de Guvern.

Imediat după incident, asistenta a fost demisă din funcţie de directorul spitalului, iar salariile şi indemnizaţiile şefului Secţiei Neonatologie, dr. Filofteia Dragomir, şi al asistentei şefe, Dana Stan, au fost reduse cu 10 % timp de trei luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite