Armele neletale care ne omoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricine poate cumpăra de pe internet o armă ca aceea cu care a fost rănit grav George Stan, în urmă cu câteva zile, într-o intersecţie din Militari. Conform raportului medicilor legişti, viaţa tânărului împuşcat cu o armă propulsată pe bază de gaz a fost pusă în pericol de proiectilul de metal.

George Stan, în vârstă de 21 de ani, a fost împuşcat cu o armă considerată neletală, chiar în Vinerea Mare, de Rafael Albu, zis „Rafi", cunoscut ca fiind traficant de droguri în Militari.

Potrivit raportului preliminar al medicilor legişti, viaţa tânărului împuşcat în intersecţia din Militari „a fost pusă în pericol” de proiectilul de metal, care i-a sfâşiat hainele, i-a rupt o coastă şi i-a perforat plămânul drept. Legiştii au apreciat că tânărul ar fi murit dacă nu ar fi primit îngrijiri medicale la scurt timp după ce a fost împuşcat cu „arma neletală“.

Astfel de pistoale pot fi cumpărate de oricine online sau din magazine specializate, fără să fie nevoit să-şi procure un permis de port-armă sau să obţină vreo aprobare de la Poliţie.

Bilele găuresc dozele metalice


Pe portalul de ocazii şi licitaţii online gratuite, Okazii.ro, sunt oferite peste 170 de pistoale sau puşti care folosesc gazul ca sistem de propulsie şi bilele din sticlă sau duraluminiu ca muniţie. Oferta este foarte variată, iar doritorii pot alege de la replici faimoaselor pistoale Beretta sau Glock, până la puşti cu lunetă sau grenade „pentru Airsoft“.



În unele anunţuri este specificat faptul că bilele de sticlă de 6 milimetri „sunt mult mai tari decât cele normale şi decât cele din aluminiu şi de aceea penetrează geamurile fără a ricoşa din ele“ sau că „utilizând bile ceramice sau metalice, la o distanţă mai mică de 100 de metri se pot găuri doze metalice“.

Nu necesită permis


Vânzătorii anunţă că armele nu necesită permis, „nu necesită avizare sau inregistrare la Poliţie fiind non letale, deşi se pot pruduce accidente grave manevrând-o  necorespunzător“.

Legat de acest „trafic legal“ de „arme neletale“, comisarul-şef şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Chritian Ciocan, spune că fenomenul va fi analizat şi dacă va fi cazul se vor lua măsuri.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite