Ariel Constantinof: Liderul tinerilor biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ariel şi-a deschis un blog pentru adolescenţi pe care a iniţiat şi o mişcare de biciclişti. Dacă la început a organizat o întâlnire la care au participat cinci bikeri, acum se strâng, în medie, peste 400 de persoane.

„Într-a IX-a am fost exmatriculat de la liceul privat unde învăţam din clasa I“, îşi începe Ariel povestea. După această primă frază te-ai gândi că ai de-a face cu un golan, dar adolescentul are un aer intelectual şi foarte la modă: poartă ochelari, are o privire blândă, vorbeşte foarte frumos şi se îmbracă foarte „cool“.

Băiatul explică şi motivul pentru care a fost dat afară. „Mi-am făcut un blog unde postam poveşti amuzante de la şcoală, spre exemplu cum dormeau colegii mei pe bănci. Am pus şi poze. Asta a deranjat-o pe directoarea şcolii“, îşi aminteşte Ariel.

Familia băiatului l-a apărat şi a apelat la o organizaţie nonguvernamentală specializată pe antidiscriminare, aşa că administraţia unităţii de învăţământ a mai amânat decizia de a-l da afară până la vacanţa de vară.

A iniţiat o mişcare de biciclişti
Ariel a fost nevoit în cele din urmă să se mute la alt liceu: a ales „Dimitrie Cantemir“. Cum a ajuns aici, şi-a făcut un blog pentru adolescenţi: www.amdoar18ani.ro.

Practic, site-ul este o platformă pentru tineri, unde aceştia pot posta recenzii de filme, articole de publicistică, evenimente şi tot ce le trece prin cap.

Aici a iniţiat şi o mişcare de biciclişti. La început a organizat o întâlnire la care au participat cinci bikeri.

Acţiunea a luat amploare, iar la a patra întâlnire au venit peste 150 de persoane. S-a gândit, astfel, să facă un site special pentru „şoferii“ pe două roţi: www.bikewalk.ro. „În aprilie s-au strâns deja 450 de biciclişti. Primăria ne-a aprobat acum cererea şi, astfel, în fiecare săptămână organizăm o plimbare cu pornire din Parcul Tineretului, de la ora 18.00“, povesteşte Ariel.

În clasa a XII-a a mai făcut un site, www.motivonti.ro, de dezvoltare personală. „E mai mult un blog unde postez lucruri de dezvoltare personală pe care le-am învăţat şi pe care vreau să le împărtăşesc şi celor din jur“, susţine Ariel.

Cu o lună înainte de BAC avea două joburi
În clasa a XII-a, chiar înainte de bacalaureat, Ariel s-a ţinut de cu totul alte activităţi decât de învăţat, în stilu-i caracteristic.

Cu un an înainte de examen a început o colaborare cu o firmă online de cosmetice, iar în mai, cu doar o lună înainte de examenele scrise, s-a angajat şi la o agenţie de publicitate. Şi toate acestea pentru că avea nevoie de bani pentru a se muta. „Vroiam să stau singur, să mă descurc io, de capul meu“, susţine Ariel. Zis şi făcut! În mai s-a mutat într-un apartament din zona Unirii cu încă un student. A locuit doar o lună aici din cauză că i-a venit foarte greu.

„Eram foarte ocupat. De la şcoală mergeam la muncă şi ajungeam foarte obosit acasă. Mi-era greu să-mi pregătesc şi de mâncare. Era mai bine la mama acasă“, zâmbeşte tânărul.

Bungee jumping cu trei săptămâni înainte de BAC
Deşi examenele se apropiau cu paşi repezi, Ariel a acceptat provocarea lansată de o marca de batoane energizante „Red Cat“ pentru a le arăta tinerilor că există modalităţi de a combate rutina şi monotonia (www.redcats.ro) . El a acceptat şi a trebuit să treacă prin mai multe probe timp de două săptămâni: a făcut bungee jumping la Cheile Râşnoavei, de la 233 de metri, a cântat pentru a obţine numerele de telefon de la 15 fete în Cişmigiu şi a făcut diferite scheme cu bicicleta. Băiatul s-a descurcat de minune şi toate astea cu doar trei săptămâni înainte de Bacalaureat.

Băiatul a intrat un pic în panică şi a crezut că nu o să ia note de trecere. „Cu o săptămână înainte de BAC eram convins că o să-l pic“, recunoaşte tânărul. Cu toate că ar fi vrut să obţină o notă mai mare, examenele au decurs foarte bine: a luat 8,51 – media notelor.
 
ÎNTREBĂRI:
La ce facultate ai fost admis?
La niciuna. Şi asta pentru că nu m-am înscris la nicio facultate. Nu am găsit nimic să-mi placă şi oricum, dacă mă interesează ceva, mă documentez de unul singur.

Ce vrei să faci mai departe?
Voi continua proiectul acesta pe dezvoltare personală, domeniu care mă pasionează foarte mult în prezent.

PROFIL
Născut:
24 ianuarie 1991, Ashkelon, Israel
Familie: Are două surori mai mici, Iris şi Eden
Studii: A absolvit Liceul „Dimitrie Cantemir“ din Capitală

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să scriu. De asemenea, când am puţin timp liber, prefer să mă plimb cu bicicleta. Sunt adeptul ideii de comunitate, de grup, de aceea şi organizez ieşirile cu biciclişti“, susţine Ariel.

Ce nu-i place
„Detest traficul infernal din Bucureşti. Nu suport frica oamenilor de a-şi exprima părerea şi nu îmi place când unii se lasă călcaţi în picioare. A, era să uit, nu îmi place nici tocăniţa“, spune, mai în glumă mai în serios, Ariel.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite