Are nevoie de 25.000 de euro pentru a trăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Dinu are 27 de ani, este avocat suspendat şi de doi ani de zile se luptă cu o boală necruţătoare: cancerul limfatic.

Cancerul a acaparat viaţa tinerei în urmă cu doi ani, atunci când visul ei de a pofesa avocatura devenise realitate.

În iulie 2008, Cristina Dinu îşi dăduse definitivatul în avocatură, îşi schimbase jobul şi lăsase în urmă o mare firmă, pentru că visa să apară ca avocat în faţa instanţei.

„Am dat examenul de definitivat şi urma să merg la noul job, la un cabinet de avocatură mai mic. (înainte lucrase la Boştină şi Asociaţii, n.r). Am apucat să lucrez acolo maximum două săptămâni“, îşi aduce aminte Cristina despre perioada în care viaţa ei nu însemna discuţii cu medicii, şedinţe de chimioterapie şi multe griji privind existenţa zilei de mâine.

Diagnostic după 6 luni

În zilele acelea, după ce durerile care o săcâiau de jumătate de an s-au intensificat şi i-a apărut un ganglion pe gât care nu s-a retras mai bine de două săptămâni, Cristina şi-a reluat pelerinajul prin spitale.

A aflat că s-ar putea să sufere de cancer limfatic după şase luni de examinări şi după cinci luni în care doctorii români nu i-au recoltat probe de sânge. Diagnosticul i-a fost pus de medicii dintr-un spital din Viena. „După ce mi-am organizat cumva chimioterapia am lucrat cu o prietenă până prin martie-aprilie 2009, cel târziu. Eram cu telefonul la ureche şi cu acul în venă“ îşi aminteşte Cristina.

În urmă cu doi ani, în august, la o clinică din Viena, Cristina a început tratamentul menit să îi redea viaţa. După ce a trecut prin dureroase şedinţe de chimioterapie şi prin trauma pierderii părului, tânăra a aflat că nu este printre norocoşii care se vindecă după prima linie de tratament, care înseamnă chimioterapie plus şedinţe de radio, şi nici după un prim transplant cu celule.

Până acum a dat 250.000 de euro

Tratamentul Cristinei a costat până acum circa 250.000 de euro, bani care includ şi primul tratament realizat anul trecut, în octombrie, iar datoriile familiei au ajuns la 100.000 de euro.

Banii pentru prima intervenţie i-a strâns graţie unor oameni care au decis că fata frumoasă pasionată de avocatură are dreptul la o nouă şansă la viaţă.
„Un domn din Baia Mare îmi trimite zilnic din luna august a anului trecut un smiley (zâmbet, n.r) pe mail. A uitat într-o singură zi. A trimis doi a doua zi plus scuzele de rigoare“, povesteşte tânăra.

Cristina mai are de jucat o ultimă carte: un transplant cu celule de la un donator, operaţie care costă 140 000 de euro. A reuşit să strângă, inclusiv din donaţii, aproape toată suma. Mai are însă nevoie de 25.000 de euro pentru a o completa. Iar termenul limită este aproape.

Cum îi putem reda Cristinei viaţa:

-putem depune bani în conturile 2511.A01.0.6135006.0318.ROL.1, la BCR, sau în contul 2511.A01.0.6135006.0130.EUR.1 sau în contul 51428455903 al clinicii din Viena, unde se va realiza transplantul.
-putem face donaţii prin PayPal

-sau putem trimite un SMS la numărul 879, în reţele Orange, Vodafone si Cosmote, prin care să donăm 2 euro, sau putem suna la 0900 900 652 , pentru o donaţie de 2 euro, sau la 0900 900 650, pentru o donaţie de 5 euro din reţeaua Romtelecom.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite