Aprozarul din portbagaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TERGIVERSĂRI: Cum noua hală agroalimentară din Piaţa Amzei nu a fost finalizată la timp, mulţi pieţari îşi vând marfa direct din dubiţe. Lucrările de modernizare ale pieţei trebuiau să fie gata până în decembrie 2009, dar din cauza unor litigii, termenele au fost amânate pentru luna septembrie.

Mult zgomot şi mult praf – de asta au parte locuitorii din zona Piaţa Amzei, situată la cinci minute de Piaţa Romană. De mai bine de un an, zona este un continuu şantier: într-o parte se construieşte o hală agroalimentară în locul fostei pieţe, care a fost desfiinţată, iar Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1 a intrat într-un program de reabilitare.

Noua hală agroalimentară trebuia să fie gata de aproape jumătate de an, dar din cauza unor litigii dintre primărie şi o parte dintre pieţari, termenul de finalizare s-a amânat. „Întârzierile se datorează modificărilor făcute la proiectul iniţial. O parte dintre comercianţi aveau prelungire de contract până după termenul de începere a lucrărilor şi din această cauză s-a întârziat demararea proiectului 6-7 luni, până am reuşit să-i evacuăm”, a explicat pentru „Adevărul“ Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1. Până atunci, cei 200-300 de pieţari au fost mutaţi în Piaţa Domenii şi Piaţa Matache.

Pieţarii „de dubiţă”
Unii dintre ei, însă, au preferat să nu-şi mute afacerea din zonă, fiindcă aici sunt mulţi cumpărători. O astfel de comerciantă vindea, ieri-dimineaţă, legume şi fructe pe care într-o dubiţă. „10 lei kilogramul de roşii şi 12 lei kilu’ de căpşuni. Sunt foarte proaspete. Veniţi mai aproape să le vedeţi, dar cu grijă, mamă!, să nu ne vadă cei de la primărie, că ne dau amendă!”, se lamenta femeia. O parte dintre locuitorii din zonă s-au obişnuit să-şi facă astfel piaţa, „la maşină“.

Reprezentanţii primăriei susţin că ştiu de existenţa acestui fenomen şi încearcă să-l oprească. „Am tot dat somaţii şi au fost evacuaţi. Se întorc în zonă pentru că ştiu că găsesc clienţi. Nu este o rezolvare să dăm amenzi, pentru că sunt oameni amărâţi!“, a mai spus Alexandru Ichim.

Soluţia primăriei

Piaţa Amzei s-a închis pentru renovări şi extindere la jumătatea lunii august 2008. Oficial, pe perioada lucrărilor, cei circa 300 de comercianţi de aici au fost mutaţi în pieţele din zonă: Piaţa Domenii şi Piaţa Matache.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite