Animale de companie, fără acordul vecinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii au respins, ieri, în unanimitate, proiectul de regulament pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de salubrizare din Bucureşti.

Proiectul prevedea, printre altele, condiţiile în care poţi deţine animale de companie în Capitală şi era promovat cu mare tam-tam de angajaţii Direcţiei de Utilităţi Publice şi de cei ai Direcţiei Inspecţie Control General.

Maidanezii, problemă de rezolvat

Cei prezenţi au cerut vehement să se rezolve mai întâi problema câinilor comunitari, şi abia apoi să se aibă grijă de animalele de companie. Printre altele, în proiect exista o prevedere conform căreia bucureştenii pot să ţină animalele de companie în casă doar dacă toţi vecinii direcţi îşi dau acordul în scris.

În caz contrar, ei ar fi riscat amenzi între 200 şi 500 de lei. „Proiectul ar fi fost unicul instrument de constrângere. Mulţi dintre cei care stau la bloc se plâng de zgomotul şi mirosul urât provenite de la patrupedul vecinului“, a explicat Ilie Unga, directorul adjunct al Direcţiei de Inspecţie Control General.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite