Bucureşti: Angel-Roberto dă spectacole la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul în vârstă de 17 ani, pasionat de breakdance şi de muzică, face bani de buzunar cântând la chitară în staţiile metroului bucureştean. În curând, va da şi spectacole de breakdance.

Pasiunea lui Angel pentru muzică şi dans s-a manifestat încă din copilărie, elevul luând lecţii de pian încă de la 10 ani. În tainele chitarei a fost iniţiat de un prieten din Brazilia şi a devenit captivat imediat de acest instrument.

„Un băiat din Brazilia a venit să facă voluntariat la un liceu privat din Piatra-Neamţ. Mi-a deschis ochii în domeniul artei şi mi-am cumpărat o chitară“, povesteşte Angel.        

30 de lei într-o oră şi jumătate

De anul acesta, de când s-a mutat în Capitală pentru a-şi continua studiile la „Şcoala Olimpicilor“ - Liceul Internaţional de Informatică, Angel îi delectează pe bucureşteni cu melodiile sale la gurile de metrou.

„Cu toate că bucureştenii sunt mai reci decât locuitorii din Tecuci, oraşul meu natal, sunt şi persoane care apreciază arta şi frumosul. Metroul bucureştean este un loc inedit de a-ţi exersa talentul la un instrument muzical“, explică Angel.

Aşa se face că, într-o zi, numai într-o oră şi jumătate de prestaţie artistică la staţia de metrou Dristor, micul muzician a reuşit să strângă suma de 30 de lei cu melodia celor de la Eagles, Hotel California.

„Pe lângă distracţie, muzica este şi o metodă să mai fac rost din când în când  de bani de buzunar. Am călătorit foarte mult în străinătate cu părinţii mei şi m-au inspirat cei care cântă în staţiile de metrou de acolo. Sunt apreciaţi şi fac o grămadă de bani“, adaugă Angel.

„Vreau să-i scot pe bucureşteni din rutină“

De patru ani, Angel s-a experimentat în breakdance, dans pe care îl consideră deja un stil de viaţă.

„Am fost premiat la concursul Summer Hazard», ce a avut loc anul trecut, la Bacău. Când am venit în Bucureşti m-am afiliat imediat unei trupe de breakdance“, mai spune tânărul. El intenţionează să practice acest dans tot în metroul bucureştean, împreună cu colegii din trupă. „Vom da spectacol. Nu vom face asta pentru bani, ci pentru distracţie.Vreau să-i scoatem pe bucureşteni din rutina zilnică pentru că au devenit nişte roboţei“, spune tânărul.

Pe lângă pasiunile pentru muzică şi breakdance, Angel este foarte talentat şi în arta fotografică, anul trecut câştigând un concurs de profil pe internet. „Fotografiez de regulă lucruri care inspiră sensibilitatea, ca plante, picături de rouă şi umbre. Concursul de pe internet l-am câştigat cu o umbră. Am deschis o carte şi am aşezat pe ea un inel. S-a format o inimă pe care am imortalizat-o. A fost foarte apreciată“,povesteşte tânărul.

Profil Angel-Roberto Pelin
Născut: 21 iunie 1993, Tecuci
Studii: Este elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti
Experienţă: Face parte din două trupe de breakdance

Ce îi place
„Iubesc sportul şi sunt pasionat de tot ceea ce înseamnă artă. Fotografia, muzica şi desenul sunt pasiunile mele. Dintre sporturi, cel mai mult îmi place fotbalul. Anul trecut am jucat în echipa de juniori de la F.C. Braşov“, spune mândrul Angel.

Ce nu îi place
„Nu îmi place să stau degeaba. Sunt o persoană extrem de activă şi nu pot rămâne în acelaşi loc mai mult de 20 de minute, exceptând orele de curs de la şcoală. Nu cred că aş rezista o zi fără să fac sport“, mai spune elevul.

Întrebări şi răspunsuri

Ţi-ai propus să faci din muzică o profesie?

Nu. Muzica este doar o pasiune. Vreau să devin om de afaceri la fel ca părinţii mei. Donald Trump este un model pentru mine. Visul meu este să ajung ca el.

Spuneai că-ţi place foarte mult sportul. Ce sporturi extreme faci?
Iubesc adrenalina. Am făcut mai mulţi ani bungee jumping, snowboard, parkour. De asemenea, anul trecut m-am numărat printre câştigătorii unui concurs de ATV-uri organizat de Mihaela Rădulescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite