Bucureşti: Andy Szekely te antrenează să ai succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pentru început, vreau să inspir 100.000 de oameni să îşi descopere şi să îşi trăiască la maximum potenţialul” – aceasta este viziunea infoprenorului care ştie să ghideze orice individ pe drumul spre succes.

Contabil, jurnalist, organizator de evenimente, manager şi antreprenor. Andy Szekely a renunţat la toate aceste ocupaţii pentru a-i învăţa pe oamenii de afaceri să prospere, iar acum este consultant, vorbitor public şi autor. A publicat prima carte de programare neurolingvistică în România, „Calea Succesului“, şi a înegistrat 12 CD-uri audio educaţionale şi 10 manuale de training.

Mii de oameni îi ascultă sfaturile

A început să predea lecţii despre succes în urmă cu 11 ani. Aproximativ 18.000 de persoane sunt abonate ale newsletterului său, pe www.andyszekely.ro şi peste 6.000 de cursanţi au participat la traininguri pentru adulţi organizate în marile oraşe din ţară. „Nu mi-am propus să devin pionier în acest domeniu, dar sunt“, spune infroprenorul. „Cruciada mea secretă este că oamenii de afaceri au nevoie şi de inimă şi de intuiţie, nu numai de bani şi bugete şi pentru asta militez“, explică el.
 
S-a antrenat cu pietre şi surcele

S-a apucat de această meserie din frustrare. A lucrat o perioadă ca jurnalist la Evenimentul Zilei de Iaşi, a fost editor la Universul, iar apoi contabil şi director regional la Rodipet. La un moment-dat, însă, n-a mai putut face acest tip de job. Le-a spus părinţilor că vrea să meargă pe altă cale şi a renunţat. „Eram contabil într-un birou de expertiză contabilă la Iaşi, prin 1997 -1998. Nu îmi plăcea deloc ceea ce făceam!“, mărturiseşte trainerul.
De câte ori venea acasă de la birou simţea nevoia să spargă oglinda de la intrare. „Nu ştiu cum a supravieţuit. Aveam o figură epuizată de câte ori mă vedeam în oglindă după serviciu“, adaugă Andy.

În tot acest timp a continuat, însă, să studieze şi a urmat un Master în Relaţii Internaţionale. Spiritul antreprenorial îl avea de mic, de la 5 ani, când, în curte la bunici practica jocuri de strategie. Pietrele şi surcelele erau jucătorii. Le aşeza pe post de armate şi se duela. Câştiga cine vroia el. „Singurul joc pe calculator care m-a prins a fost  <<Age of Empire>> ale cărui nivele le-am trecut repede“, povesteşte Andy Szekely.

Clienţi de top

Schimbarea profesiei, din contabil în consultant, s-a produs când a început să colecteze articole de presă, în anul doi de facultate. „Citeam pe atunci revistele  <<Idei de Afaceri>> şi <<Preţul succesului>>. Nu ştiam de ce le colecţionez, dar mă atrăgea comunicarea managerială, psihologia aplicată în afaceri“, explică Andy. Se poate mândri cu faptul că a antrenat directori executivi de la marile companii cu care a lucrat personal. Are 40 de clienţi de top, printre care Coca Cola, IBM, Dacia, Avon Cosmetics.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ajung cei interesaţi să participle la taberele de formare profesională?

Abonaţii mei primesc un newsletter şi iau parte la cursuri electronice lunar, iar singura plată care li se cere este să recomande cursurile unor prieteni. În tabere este altceva. Participanţii sunt selectaţi. Nu putem să acceptăm pe oricine, iar taxa este de aproximativ 100 de euro pe zi.

Cum ai învăţat să vorbeşti în public şi să şi convingi?

În România am adus peste 40 de public speakeri (vorbitori în public n.r.) şi, în timp ce traduceam ce spuneau ei, am învăţat limbajul corpului şi al intonaţiei. Am fost invitat să susţin discursuri în SUA, Canada şi Anglia.

Ce sfat le dai celor care şi-au pierdut slujbele?

Să-şi ia o lună pauză de la prieteni, să tacă şi să ţină un jurnal pentru a-şi curăţa mintea. În fiecare dimineaţă să noteze ce vrea să facă şi va vedea că la sfârşitul lunii obiectivele de la început nu vor mai fi aceleaşi ca atunci când a început jurnalul şi va şti ce să facă.

Ce va merge bine în 2010?

Informaţiile vor avea succes, informaţia de presă sub orice formă, dar mai ales informaţiile on-line.

Ce-i place

Este însetat după poveşti, mai ales că îl ajută în meserie, după cum mărturiseşte. Valorizează foarte mult libertatea şi îi place să călătorească. „În fiecare an merg în altă parte timp de o lună. Viena este unul dintre oraşele preferate“, spune Andy Szekely.

Ce nu-i place

Nu acceptă ipocrizia. „Mă indispun oamenii care se află în treabă. Eu nu am televizor de 6 ani pentru că ipocrizia la TV a devenit insuportabilă“, crede trainerul.

Profil

Născut: 19 noiembrie 1974, Rădăuţi
Studii: Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Iaşi 
Profesie:  Infoprenor (antreprenor şi consultant), managing partner AS training

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite