Bucureşti: Andrei-Klauss Agheorghiesei, orfanul magician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămas fără părinţi la o vârstă fragedă, Klauss este un adevărat exemplu pentru adolescenţii de vârsta lui: este olimpic, câştigă bani din realizarea de site-uri web şi face să dispară obiecte în cadrul spectacolelor de magie.

Tânărul în vârstă de doar 15 ani şi-a pierdut ambii părinţi: tatăl a murit în urmă cu 11 ani, iar mama acum 4 ani. Copilul a rămas în grija unchilor şi a surorii sale mai mari, care s-au ocupat de educaţia sa. În şcoala generală, Klauss a fost olimpic la concursurile de matematică şi de informatică, lucru care l-a ajutat să fie acceptat la unul dintre colegiile de elită din România, şcoala olimpicilor - Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

„Prin magie uit de lucrurile care mă apasă"
Primul gând despre cum ar fi să devină magician i-a venit în timp ce desena. Pasionat de desenul static abstract, Klauss a schiţat la un moment dat un joben. „Mi s-a părut foarte frumos. M-am gândit că ar fi minunat dacă aş avea unul ca magician. La câteva zile a venit un coleg cu un truc la şcoală. Spectatorul trăgea o carte din pachet, apoi magicianul amesteca pachetul şi arăta ultima carte. Cărţile care nu erau alese de spectator erau puse sub picior. La un moment dat, după un gest magic, una dintre cărţile de sub picior se schimba în cartea aleasă de spectator", povesteşte tânărul.

Klauss s-a prins repede în ce constă secretul numărului de magie şi a încercat să-l facă şi el. „Magia are un rol important în viaţa mea pentru că prin magie împart zâmbete şi uit de lucurile care mă apasă", mai spune Klauss.

„Hocus-pocus" şi iepuraşul a dispărut
Pentru talentul şi dexteritatea lui, băiatul a fost premiat în 2008 la Colocviul Naţional de Magie din Galaţi. Atunci a înţeles secretul unui bun magician: cel care îşi distrează audienţa, nu cel care o minte.


„Practic magia de un an şi trei luni, cu monede, cu bureţei, cu flori, eşarfe, cărţi, inel şi şiret, cu apariţii şi dispariţii stranii", adaugă tânărul. Klauss poate face să apară iepuraşi din joben, iar din flăcări pachete de cărţi şi bureţei. Minunile se întâmplă doar la comanda micului magician, după rostirea binecunoscutei formule „Hocus pocus".


Face bani de buzunar din site-uri web
Klauss a ales să studieze în Bucureşti şi datorită perspectivelor din domeniul IT. Primul calculator l-a avut la opt ani, un Pentium III, care funcţiona foarte greu, dar tânărul nu a renunţat şi a învăţat cum să-l folosească.

„Prima dată când am văzut cum se încarcă o pagină web, am fost curios de sistemul de funcţionare şi am vrut să realizez un site", povesteşte tânărul. În prezent, Klauss face site-uri personalizate, site-uri de prezentare a firmelor şi repară site-urile virusate. „Reuşesc să fac maximum 200 de lei pe lună, bani pe care îi cheltuiesc la suc cu prietenii. De curând mi-am făcut şi propriul site, www.andrei-klauss.ro. Realizarea site-urilor este o pasiune, la fel cum este şi magia", mai spune micul magician.


Profil

Născut: 18 Noiembrie 1994, Mangalia
Studii: Şcoala de Arte si Meserii „George Vâlsan" din Amara. Din 2009, este elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti
Performanţe: Menţiune la Colocviul Naţional de Magie din Galaţi, din 2008, este olimpic la matematică şi la informatică
Experienţă: Membru în Asociaţia Magicienilor şi Iluzioniştilor Români şi în asociaţia Academiei de magie

Ce îi place
„Îmi place să joc handbal şi să ies în oraş cu prietenii din internat. De obicei mergem la mall. Îmi place liceul unde învăţ, mai ales directorul care este de treabă şi pedagogii, chiar dacă trebuie mereu să le cer voie când plec în afara internatului", spune băiatul.


Ce nu îi place

„Nu îmi place când persoanele insistente mă întrerup din truc. Un alt lucru pe care îl detest este să mă trezesc dimineaţa, până în ora 8.00. De asemenea, nu îmi place să citesc cărţi care nu au legătură cu ceea ce studiez la liceu", mai spune Klauss.

Întrebări şi răspunsuri

De ce prietenii îţi spun Klauss ?
Klauss este numele meu din buletin. Numele de Klauss mi l-a dat tatăl meu imediat ce s-a întors din Germania, când eu m-am născut. În internat sunt cunoscut ca Magic, Magician, Houdiny sau Klauss.


Ce facultate vrei să urmezi şi ce profesie ţi-ar plăcea să ai?
Intenţionez să urmez Medicina. Sunt pasionat de frumos şi îmi place să lucrez cu mâinile. Visul meu este să devin un medic estetician celebru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite