Bucureşti: Anchete în maternitate şi în creşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii, medicii legişti şi autorităţile locale au dat astăzi verdicte, expertize şi au decis anchetarea unor suspecţi atât în cazului copilului ajuns la spital direct de la creşă, cât şi în cel al bebeluşului ars în incubator.

Astfel, specialiştii Oficiului pentru Dispozitive Medicale au expertizat incubatorul de la Maternitatea Bucur în care a fost ars micuţul Alexandru Dragomir şi au constatat că aparatul avea probleme tehnice. Dispozitivul era vechi din anul 1973 şi nu asigură umiditatea şi ventilaţia corespunzătoare, arată ancheta specialiştilor.

Incubator stricat, director „neştiutor“ 
Rezultatele confirmă declaraţiile asistentei Emilia Baron, acuzată la rândul ei de neglijenţă în serviciu. În urmă cu două zile, fosta asistentă a fost pusă sub acuzarea de vătămare corporală gravă.

Audierile în cazul „Incubatorul“ vor continua după data de 15 decembrie. „Conducerea maternităţii cunoştea defecţiunile aparaturii. Cu toate acestea, aparatele au continuat să fie folosite“, a declarat, pentru „Adevărul“, avocatul fostei asistente, Mircea Badea.

În contextul acestor decizii, cercetările se îndreaptă către Alexandru Ciocîlteu, directorul Spitalului de care aparţine Maternitatea Bucur. „Nu ştiu nimic despre rezultatele expertizei. Este treaba Procuraturii“, a declarat, pentru „Adevărul“, Ciocîlteu.

Poliţiştii caută agresorul Isabelei
Tot ieri, Institutul Medico-Legal din Capitală a eliberat certificatul pentru Isabela Trînca, fetiţa în vârstă de un an şi patru luni, care a suferit o intervenţie neurochirurgicală după ce a fost luată cu ambulanţa de la creşa numărul 24 din sectorul 4.

Actul arată că fetiţa suferise cu câteva ore înainte de operaţie un traumatism cranian, adică a fost lovită. O comisie de la Primăria Sectorului 4 va ancheta, de asemenea, cazul. „Dosarul a ajuns deja de la Judecatorie la poliţie. Este limpede că fiica noastră a suferit traumatismul în creşă. Nu ştim însă cine a lovit-o“, a spus Florin Trînca, tatăl Isabelei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite