Bucureşti: Amenzile se plătesc şi la cumpărături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii din sectorul 6 îşi pot plăti mai nou taxele, impozitele şi amenzile prin infochioşcuri inteligente, amplasate în opt centre comerciale.

„Cutiile“ galbene au fost amplasate ieri în Plaza România, Cora Lujerului, Selgros Drumul Taberei, Carrefour Orhideea, Carrefour Militari, Metro Militari, Auchan Militari şi Afi Palace Cotroceni.
Potrivit autorităţilor, „Infochioşcuri cu plata prin card“ este primul sistem informatic de acest gen din Europa de Est.

Proiectul a costat 75.000 de euro
Bugetul total pentru acest proiect a fost de aproape 75.000 de euro, din care partea de hardware a costat 28.000 de euro, iar aplicaţia pentru informaţii, 15.000 de euro. „Totodată, managementul de proiect a ajuns la 5.262 de euro, iar licenţa pentru infochioşcuri a fost de 26.000 de euro“, a precizat directorul Serviciului Public pentru Finanţe Locale sector 6, Cosmin Popp.

Bucureştenii care locuiesc în acest sector vor putea achita aici taxa pentru parcare, amenzile, precum şi impozitul pentru casă. „Se introduce orice card bancar în bancomat, se tastează suma fixă de plată pentru parcare de exemplu şi se introduce pin-ul cardului. La sfârşitul tranzacţiei, plătitorul primeşte chitanţă“, a explicat Cosmin Popp.

Dacă nu aveţi timp să ajungeţi în audienţă la primar sau dacă vreţi să faceţi o reclamaţie, puteţi face acest lucru apăsând un buton. Tot aici, cetăţenii se vor putea informa despre evenimentele de timp liber, precum şi care sunt ştirile de ultimă oră.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite