El a dat ameninţarea cu bombă de pe Aeroportul Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„A fost făcută o a doua ameninţare şi s-a dat numele unui pasager care ar avea asupra sa o bombă şi s-ar afla într-o cursă Carpatair, care circulă pe ruta Bucureşti-Timişoara, care urmează să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Timişoara”, a declarat Anton Marin, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

500 de lei, amenda pentru „teroriştii" care fac ameninţări false cu bomba în România

Femeia-fantomă, iubita imaginară a teroristului, a deturnat avionele spre Timişoara cu o coincidenţă

Teroristul din Constanţa a sunat de pe telefonul fix de acasă ca să anunţe amplasarea bombelor

UPDATE 19.00

În urma audierii, procurorii DIICOT au dispus ca Viorel Anghelescu să fie internat la Spitalul de psihiatrie „Alexandru Obregia“ din Cpaitală, pentru că acesta suferă de schizofrenie paranoidă.
„Învinuitul Anghelescu Viorel a fost audiat de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală. În urma audierii acestuia şi a analizării documentelor medicale depuse la dosar a rezultat că Anghelescu Viorel suferă de schizofrenie paranoidă. Procurorii DIICOT au dispus internarea provizorie a învinuitului, în vederea efectuării unei expertize medico-legale neuropsihiatrice, pentru a se stabili cu exactitate dacă învinuitul are sau nu discernământ în raport cu faptele săvârşite“, se arată într-un comunicat de miercuri seară al DIICOT.

UPDATE 17.28

Viorel Anghelescu a fost adus la sediul DIICOT, în Bucureşti, unde este audiat. Bărbatul nu a dorit să dea declaraţii presei.

UPDATE 10.25

Pasagerul audiat de procurorii DIICOT se numeşte Viorel Anghelescu.

UPDATE ora 9.52:
Aeronava cu destinaţia Bucureşti-Timişoara a aterizat pe aeroportul din Timişoara şi a fost supusă unor verificări. Unul din pasagerii aeronavei este audiat la această oră de procurorii DIICOT. Iniţial, reprezentanţii aeroportului anunţaseră că două avioane sunt suspecte.

Activitatea pe aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara este blocată, de la ora 7.30 din această dimineaţă. Niciun avion nu deolează şi nu aterizează pe pisteşe aeroportului, cu excepţia aeronavei Carpatair care a fost întoarsă de la Roma. Cei 165 de pasageri care au fost debarcaţi din cursa Wizzair de la Londra aşteaptă în sala de aşteptare.

„Este o situaţie foarte neclară şi consider că au existat probleme de comunicare din partea aeroportului din Timişoara, iar informaţii greşite au ajuns şi la Ministerul Transporturilor. Noi nu am fost informaţi că în vreo cursă Carpatair ar exista o ameninţare cu bombă şi nici nu am fost puşi în situaţia de a lua măsuri. Programul curselor noastre se desfăşoară normal, atât în ceea ce priveşte orarul de aterizări sau decolări", a declarat pentru Mediafax, Dragoş Popescu, director în cadrul Carpatair.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite