Soprana Amelia Antoniu are pneumonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana, care a fost internată pentru a treia oară într-o lună, la Spitalul „Victor Babeş“, are dureri mari la plămâni, dar se simţea mai bine azi-dimineaţă. Diagnosticul medicilor arată că pacienta are pneumonie, dar nu se ştie exact de cauza infecţiei, a mărturisit mama ei, Paula Antoniu. Amelia va sta în spital cel puţin cinci zile.

Soprana Amelia Antoniu revine pe patul de spital la patru zile după ce a fost externată de la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde a stat internată trei săptămâni în stare gravă din cauza unei infecţii luate în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul CF2.

Potrivit mamei sopranei, Paula Antoniu, în această dimineaţă tânăra se simţea mai bine. „Este bine în sensul că nu mai are febră. Acum urmează un tratament cu perfuzii şi antibiotice. Medicii au spus că este pneumonie, însă cauza nu se ştie încă, şi nici cauza infecţiei de la nivelul plămânilor“, a spus Paula Antoniu, mama Ameliei.

Cel puţin cinci zile în spital

Starea sopranei a început să se înrăutăţească din nou joi, când a făcut febră mare şi au început să o doară plămânii şi rinichii.
„Va rămâne internată, dar nu se ştie exact cât. Am întrebat medicii şi am dedus că cel puţin între cinci şi şapte zile cât dureaza tratamentul cu antibiotice pentru o astfel de infecţie“, a mai spus Paula Antoniu.
Medicii susţin că vindecarea Ameliei Antoniu este un proces de lungă durată pentru că infecţia poate să reapară. „Nu se ştie dacă este vorba despre aceeaşi infecţie pe care a luat-o şi de la CF2“, a continuat mama Ameliei. 

Infecţie fără sfârşit
Soprana a fost internată la 20 aprilie la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB), în şoc septic, în urma unei intervenţii de cauterizare de col uterin care a avut loc la secţia de ginecologie a Spitalului CF2. Amelia a fost externată luni, după ce medicii au decis că este în afara oricărui pericol. „Starea ei era bună, doar că nu putea să vorbească pentru că trebuia să mai aştepte până i se refăcea vocea. Noi i-am făcut o serie de teste şi analize pentru a fi siguri că poate fi externată“, a spus Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB.

Cealaltă „victimă“ a spitalului CF2, Alice Preda, în vârstă de 35 de ani, care a fost la un pas de moarte şi a stat în comă aproape trei săptămîni, şi-a revenit în ultimele zile. „Alice Preda respiră fără ventilaţie de patru zile. Nu se poate mişca deocamdată, dar dă semne bune de recuperare“, a declarat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite