Bucureşti: Ambiţiile lui Oprescu vor paraliza Pipera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat ieri că va începe anul acesta mai multe lucrări de infrastructură în nordul Bucureştiului Autostrada suspendată care va începe din şoseaua Petricani, lărgirea Bulevardului Dimitrie Pompei dar şi a Şoselei Fabrica de Glucoză sunt câteva dintre şantiere.

Înainte să ştie de câţi bani dispune, pentru că bugetul Primăriei Capitalei nu a fost încă adoptat, primarul general Sorin Oprescu şi-a prezentat ieri câteva dintre “ambiţioasele” proiecte de infrastructură.

Principalul este cel legat de “autostrada zburătoare”, a cărei construcţie va începe anul acesta şi, când va fi gata, va lega viitoarea autostradă A3, Bucureşti-Braşov, de actuala Bucureşti-Piteşti.

Lucrarea este împărţită în trei tronsoane. Primul va începe din Şoseaua Petricani, pe deasupra Şoselei Pipera, străzii Avionului şi Bulevardul Aerogării. Al doilea modul va cuprinde lucrări pe Bulevardul Aerogării, strada Elena Văcărescu se va intersecta cu DN1 trecând prin Bulevardul Poligrafiei şi Calea Griviţei. Iar cel de-al treilea tronson va cuprinde lucrări în Calea Griviţei, Calea Giuleşti, va continua în spatele Lacului Morii şi va ajunge pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti.

Anul acesta vor începe lucrările la primul trosnon, lung de aproximativ 7 kilometri şi a cărui valoare se va ridica, potrivit edilului, la 10-11 milioane de euro, fonduri din bugetul local şi printr-un partenerat public-privat.

Proiecte vechi, abandonate

Totodată Oprescu vrea, anul acesta, supralărgirea şoselei Petricani, a Fabricii de Glucoză şi a Bulevardului Dimitrie Pompei. În zona de nord se lucrează deja la supralărgirea Şoselei Pipera şi se pregăteşte construirea unui pasaj denivelat suprateran peste Bulevardul Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca.

De asemenea, primăria Voluntari are în vedere ridicarea Pasajului Petricani peste calea ferată Bucureşti-Constanţa, asemănător celui din Pipera, a cărui construcţie a durat mai bine de doi ani. Oprescu este însă optimist şi spune că toate lucrările vor fi începute anul acesta şi finalizate anul viitor.


În vreme ce edilul şef al Capitalei se laudă cu proiecte măreţe menite să salveze traficul sufocant din nordul oraşului, un proiect cu adevărat salvator, cel al extinderii Centurii de nord a Capitalei a fost sistat pentru că Ministerul Transporturilor nu a mai alocat fonduri pentru acest an.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite