Bucureşti: Alina Ifrim, o femeie-detectiv pe urmele maşinilor în leasing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 3 ani, viaţa ei înseamnă filaj şi urmăriri ca-n filme. Clienţii Alinei sunt soţi înşelaţi, părinţi disperaţi, afacerişti suspicioşi şi, mai nou, companii de leasing care încearcă să-şi recupereze pagubele.

Alina nu era sigură de ceea ce vrea să facă după ce a terminat facultatea, aşa că a schimbat mai multe locuri de muncă până a ajuns secretară la agenţia de detectivi particulari "Detectiv Expert International".

„Cât eu mă plictiseam în birou, colegii mei aveau o viaţă palpitantă pe teren. Într-o zi i-am convins să mă ia cu ei la un caz de filaj. Acela a fost momentul în care am hotărât că asta vreau să fac", a povestit Alina. A urmat apoi o şcoală de detectivi şi, după ce dat examenul final, a devenit domnişoara detectiv particular.

De atunci a început "nebunia", cum îi place ei să spună: filaje, urmăriri şi nopţi nedormite.

„Avem tot felul de clienţi, părinţi îngrijoraţi care ne roagă să le supraveghem copiii, pentru a afla în ce anturaje au intrat, soţi sau soţii care îşi suspectează partenerul de infidelitate, dar şi oameni de afaceri şi patroni care vor să afle mai multe despre colaboratorii şi angajaţii lor", a mai povestit Alina.

Ea a adăugat că patronii au devenit mai atenţi la posibilitatea scurgerii de informaţii sau a modului în care sunt gestionate resursele companiei.

Clienţi de criză
În ultimul an au apărut „cazurile de criză”: companiile de leasing ai căror clienţi nu şi-au mai plătit ratele. Astfel, mii de maşini şi utilaje agricole sunt date în urmărire în toată ţara din cauză că cei care au făcut leasing nu mai sunt de găsit. "Firmele vor să pună sechestru pe bunul respectiv pentru a-şi recupera paguba, dar în foarte multe cazuri executorul nu găseşte nici persoana, nici bunul. Pentru asta este angajat detectivul, care îl găseşte pe datornic", a  spus Alina.

Cel mai greu caz

Tânăra spune că cele mai grele cazuri, nu atât ca tehnică de investigaţie ci ca implicaţii emoţionale, sunt cazurile de divorţ a celor care au copii. „M-a impresionat foarte mult cazul unui israelian şi al unei moldovence care s-au căsătorit în Bucureşti şi aveau doi copii mici. Cei doi soţi aveau afaceri şi la Bucureşti, şi în Israel.

El făcea drumuri dese la Israel, aşa că îşi mai lăsa soţia singură cu afacerea şi conturile pe mână”, a povestit Alina. Ea a adăugat că soţia îşi găsise un amant şi a scos sume considerabile din conturile familiei, pe care le-a depus în alte conturi. Israelianul a aflat şi a cerut divorţul, iar instanţa i-a dat lui custodia copiilor.

„Bărbatul a fost de acord să-i lase ei copiii până când el îşi termina casa din Israel, unde urma să se mute cu cei doi micuţi. Femeia a dispărut între timp, iar noi am fost angajaţi să dăm de urma ei. Când am găsit-o, l-am chemat pe soţ. Copiii, însă, nu au vrut să meargă cu el şi au început să plângă, aşa că tatăl a preferat să lase cu mama lor decât să-i facă să sufere", a povestit Alina.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ce te-a determinat să rămâi detectiv particular?
Faptul că nu am când să mă plictisesc şi cunosc tot felul de oameni de la care învăţ. Evoluez cu fiecare zi. Este o muncă pentru cei care au energie şi sunt dispuşi să-şi trăiască pe fugă dar cu intensitate fiecare clipă şi să piardă nopţile în căutarea adevărului.

De unde vă vin clienţii?
Ne pot găsi pe internet, dar cea mai bună reclamaă se face din vorbă-n vorbă. Dacă ai un client căruia i-ai adus dovezile cerute, el mai spune şi altora şi oamenii vin pentru că au încredere.

Ce-i place
"Îmi plac ploaia şi vântul, marea, păsările şi călătoriile. Îmi place să râd. Îmi place tot ce este viu, tot ce mâ încojoară pentru că-mi place viaţa aşa cum e. Am învăţat că nu mă pot buucra de ceva frumos dacă nu ştiu cum arată urâtul”.

Ce nu-i place

Lista Alinei cu ceea ce nu-i place este mai scurtă. "Aş dori să nu am de-a face cu Cutia Pandorei, minciuna în primul rând îmi este inamic de moarte, îngâmfarea şi egoismul".

Profil
Născută: 8 octombrie 1982,  Alexandria, Judeţul Teleorman
Studii: Universitatea „Spiru Haret" - Facultatea de Limbi Străine, Specializarea Engleză- Italiană. În prezent urmează un Master European în Criminalistică şi este studentă la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Drept şi Administraţie Publică.
Experienţă: Receptioneră, secretară , operator calculator, referent resurse umane, detectiv particular.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite