Alianţa T.A.T.A.: „Vina pentru moartea Mădălinei Manole aparţine medicilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Alianţei T.A.T.A., Bogdan Drăghici, consideră că o mare parte din vina pentru tragedia Mădălinei Manole aparţine medicilor, care nu au supus-o unui tratament de specialitate. Reprezentanţii Alianţei au început lucrul la un proiect de completare a Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice, pentru a preveni drame de genul sinuciderii Mădălinei Manole.

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A a solicitat deja Colegiului Medicilor şi Colegiului psihologilor să se autosesizeze cu privire la sinuciderea Mădălinei Manole deoarece există suspiciuni că artista nu a fost tratată corespunzător în Spitalul de Urgenţă Floreasca. „Vina cea mai mare aparţine specialiştilor şi mă refer la medici, care, având-o în mână, trebuiau să o protejeze. Când ai un pacient la toxicologie trebuie să colaborezi cu familia pentru a-i lua consimţământul. Dar înainte de toate, ei trebuiau să o salveze pe pacienta Magdalena Anca Mircea, nu să se gândească cum să protejeze imaginea artistei Mădălina Manole“, a declarat, pentru „Adevărul de seară“, preşedintele Alianţei T.A.T.A., Bogdan Drăghici.

De asemenea, în sprijinul afirmaţiei reprezentanţilor alianţei vine şi Legea 487/2002 privind sănătatea mintală, care spune că medicul psihiatru poate institui tratamentul şi fără obţinerea consimţământului pacientului, dacă pacientul nu are capacitatea de a înţelege starea de boală şi necesitatea tratării acesteia.
 „Copilul trebuie să facă psihoterapie“
Copilul Mădălinei Manole, micuţul Petru, este motivul principal pentru care Alianţa T.A.T.A. a decis să se implice în dezbaterea publică stârnită de această tragedie. Bogdan Drăghici susţine că micuţul de numai un an de zile trebuie să facă psihoterapie pentru a scăpa fără sechele din această dramă. „Am vorbit cu psihoterapeuţi importanţi care mi-au spus că întreaga familie a artistei, atât părinţii cât şi soţul, trebuie să facă şedinţe de psihoterapie, dar mai ales copilul “, a menţionat Bogdan Drăghici.

De asemenea, organizaţia este decisă să acorde asistenţă judiciară lui Mircea Petru în procesul de obţinere a custodiei copilului, intentat de părinţii solistei, Ion şi Eugenia Manole. „Un copil nu trebuie să crească fără tată, iar ceea ce vor să facă părinţii Mădălinei este o mare greşeală, tocmai pentru că sunt întunecaţi de durere. Dacă totuşi vor continua, aşa cum au anunţat, acţiunea de cerere a custodiei copilului, noi suntem hotărâţi să-l asistăm juridic. Un avocat bun poate întoarce totul împotriva familiei Manole. Noi am discutat deja cu un avocat“, a mai spus Drăghici.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite