Bucureşti: Alegeţi: apă caldă sau căldură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci echipe de muncitori au lăsat neterminat Ghişeul Unic de la parterul blocului 42 de pe Regina Elisabeta, iar oamenii trăiesc în case ca în comunism.

Construirea Ghişeului Unic, iniţiat de fostul edil Adriean Videanu, peste drum de sediul Primăriei Generale în 2007, i-a întors cu 20 de ani în timp pe locatarii de deasupra şantierului.

Lucrările le-au afectat sistemul de încălzire, oamenii fiind obligaţi să aleagă între apă caldă şi căldură.

La două luni după începerea lucrărilor totul a fost lăsat baltă pentru că s-au descoperit fisuri adânci în structura de rezistenţă a clădirii.

Au început, apoi, lucrările de consolidare, dar şi acestea au fost abandonate.

În tot acest timp, de doi ani de zile, locatarii de la etajul 1 al imobilului dârdâie de frig în casă, întrucât prăpădul lăsat în urmă de măreţul proiect nu mai permite funcţionarea la parametri normali a centralei termice pentru a furniza atât agent termic, cât şi apă caldă.

Mai mult, întrucât centrala termică nu face faţă, toţi locatarii clădirii au fost obligaţi să aleagă între apă caldă şi căldură.

Investiţiile oamenilor s-au dus pe Apa Sâmbetei

Soluţia găsită de administratorul blocului, Florin Ţoporoc, a fost impunerea unui program de apă caldă.

Astfel, apa caldă este întreruptă zilnic, ca pe vremea comuniştilor, între orele 13.30 şi 17.30 şi 0.00 şi 5.00.

„A trebuit să alegem între apă caldă şi căldură şi, întrucât temperaturile au fost extrem de mici iarna aceasta, am fost nevoiţi să întrerupem alimentarea cu apă caldă timp de opt ore zilnic. În plus, şi facturile la gaz sunt o treime mai mari, deşi am investit de curând 33.000 de euro într-o centrală termică performantă”, a declarat Florin Ţoporoc.

Dacă pun calorifere electrice, cade lumina

Cei mai afectaţi sunt locatarii de la etajul 1, de deasupra viitorului Ghişeu Unic, deoarece sub ei este „la fel de frig ca în Cişmigiu”.

„Este foarte greu, am un copil de trei ani. Avem un calorifer electric, dar cu tot cu el temperatura din casă nu sare de 18 grade, iar când avem prea multe în priză cade lumina”, se plânge Dana Poenaru, care locuieşte la etajul 1.

Tupeu de funcţionar

Directorul general al Direcţiei de Investiţii, Dezvoltare şi Planificare Urbană, din cadrul Primăriei Capitalei, Bogdan Hreapcă, motivează întârzierea finalizării Ghişeului Unic, de la parterul blocului din Regina Elisabeta nr. 42, acuzând absenţa unei expertize a imobilului.

„Dacă expertiza se executa înainte de licitaţia de la începutul anului 2008, atunci timpul de acţiune în execuţie ar fi fost mai mic. Oricum, s-a făcut tot posibilul ca
această lucrare să meargă înainte şi, ce e mai important, s-a reuşit punerea în siguranţă a structurii de rezistenţă într-un timp record”, declară Bogdan Hreapcă.


Seful Direcţiei de Investiţii promite finalizarea lucrărilor la sfârşitul lunii martie


CITAT
Am trimis numeroase mailuri şi scrisori la Primărie, dar nimeni nu s-a obosit să ne spună când se vor termina lucrările
Florin Ţoporoc
administrator bloc

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite