Bucureşti: Al treilea evadat de la Secţia 9 a fost predat de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al treilea evadat de la Secţia de Poliţie 9, Vasile Mircea Tudor zis „Carbon“ , a fost prins la el acasă, în sectorul 2 al Capitalei, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Christian Ciocan a mai spus că evadatul a fost predat de familia sa, iar el a fost de acord. Membrii familiei nu vor primi o recompensă pentru că l-au predat pe „Carbon“ poliţiei.

Mircea Vasile, zis „Carbon”, a fost predat poliţiei de către familia sa, astăzi, în jurul orei 11.00.

„Familia evadatului nu va primi niciun fel de recompensă, deoarece recompensa era oferită pentru informaţii primite de la cetăţeni, nu de la familiile evadaţilor“ a declarat Christian Ciocan. 

Evadare ca în filme

Cei trei hoţi care au evadat în data de 15 noiembrie din arestul Secţiei 9 de Poliţie din cartierul Pantelimon al Capitalei erau colegi de celulă, iar surse din Poliţia Capitalei nu exclud posibilitatea ca cei trei să fi plănuit dinainte fuga.

„Au tras de barele gardului până s-a desprins sudura. Cei doi agenţi de poliţie care îi supravegheau nu au văzut nimic. Aceştia sunt cercetaţi acum de procurori“, a declarat azi-dimineaţă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar-şef Christian Ciocan.

Costel Pătru, evadatul care a fost prins pe 15 noiembrie de poliţişti, a declarat că nu a vrut să fugă, dar a fost luat la bătaie de ceilalţi doi infractori şi obligat să recurgă la acest gest.

Spiridon şi Pătru, prinşi duminică, respectiv luni

Mihai Spiridon a fost prins luni în zona Pavilionului H, din Parcul Herăstrău, de agenţii de la Secţia 2 de Poliţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, evadatul a trecut duminică pe la prietena lui, care lucrează la un coafor din zona 1 Mai, de la care a luat 100 de lei. El intenţiona să fugă în Spania cu aceşti bani.

Luni, la ora 12.00, a fost prins în zona 1 Mai din Capitală, Mihai Spiridon, cel de-al doilea evadat. „Era pe stradă, tebuia să se întâlnească cu fratele său”, a spus Ciocan .

Costel Pătru, în vârstă de 20 de ani, a fost primul capturat de poliţişti, fiind prins în trenul spre Lehliu Gară, duminică după-amiază, în papuci de casă. Acesta se ducea la casa părinţilor săi din localitatea călărăşeană Lehliu Gară.  Pătru a declarat că a fost bătut de colegii de celulă, obligându-l să fugă cu ei. De asemenea, tânărul a spus că ceilalţi doi au forţat gardul şi l-au rupt.

Toţi cei trei evadaţi erau arestaţi preventiv pentru diferite furturi. Mircea Tudor Vasile, de 35 de ani, din Bucureşti, era arestat preventiv pentru furt din locuinţe, Mihai Spiridon, de 19 ani, era arestat preventiv pentru furt calificat, iar Ion Costel Pătru, de 20 de ani, era arestat preventiv pentru furt de maşini.

Anchetă internă declanşată de Poliţia Capitalei

Serviciul Control Intern din cadrul IGPR efectuează verificări cu privire la funcţionarii care aveau obligaţia să asigure paza şi supravegherea persoanelor evadate. În cazul în care se va stabili că şi poliţiştii sunt de vină pentru evadare, va fi sesizată unitatea de parchet competentă pentru efectuarea urmăririi penale a acestora, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite