Al cincilea copil infectat cu Rotavirus, transferat la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt copil suspect de infecţie cu Rotavirus a fost transportat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, în timp ce o comisie a Ministerului Sănătăţii a început, marţi, o anchetă la Secţia de Pediatrie a unităţii medicale.

Cinci copii care erau internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Slobozia au fost infectaţi cu Rotavirus, iar patru dintre ei, care erau în stare mai gravă, au fost transferaţi, luni, la o unitate medicală din Capitală, transmite Mediafax.

De asemenea, carantina de la Secţia de Pediatrie a spitalului din Slobozia a fost ridicată marţi dimineaţă, după ce în ultimele 24 de ore a fost făcută dezinfecţia.

În acest moment, o comisie a Ministerului Sănătăţii, condusă de consilierul Geza Molnar, se află la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Comisia este însoţită şi de conducerea unităţii medicale şi de cea a Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa.

20 de infecţii, neraportate

Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa o anchetă epidemiologică la Spitalul din Slobozia, în urma căreia urmează să se stabilească dacă virusul a fost adus de către unul dintre copii în spital sau dacă este vorba de o infecţie intraspitalicească.

La Spitalul din Slobozia au fost înregistrate, din noiembrie 2010, 20 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti care nu au fost raportate, motiv pentru care s-a decis limitarea accesului în Secţia de pediatrie şi dezinfecţia corectă, declara, luni, consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.

Potrivit lui Molnar, la Spitalul din Slobozia au fost în noiembrie trei cazuri de infecţii intraspitaliceşti, în decembrie şase, iar în ianuarie - până luni inclusiv - au fost 11 astfel de situaţii.

La rândul său, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, Dan Noel, declara, luni, pentru MEDIAFAX, că toate cazurile de infecţii intraspitaliceşti înregistrate la Spitalul din Slobozia au fost raportate la DSP, care informează trimestrial Ministerul Sănătăţii despre acestea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite