Agra Palace, arome indiene în colţ de Bucureşti (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situat pe strada Pipera-Tunari, localul are un meniu specific zonei de nord a Indiei. Cei care calcă pragul restaurantului vor găsi aici gustul paradisiac al Indiei oceanice, dar şi alte feluri de mâncare internaţională.

Vizita la Agra Palace te face să te simţi ca în oraşul Agra, odinioară capitală a faimosului Imperiu Mogul. Veţi regăsi în acest local savoarea acestei culturi milenare, transformată în opere de artă gastronomică. GALERIE FOTO

Conceptul restaurantului deschis în luna martie a anului trecut a fost ca toţi cei care îi trec pragul să se simtă ca în India, cu muzica indiană clasică cântând încet pe fundal.

Elefanţi conturaţi în foiţă de aur

Pe pereţii viu coloraţi ai restaurantului stau aşezate la loc de cinste tablouri indiene pictate pe pânză, dar şi picturi cu elefanţi, conturaţi cu foiţă de aur. Localul este împărţit în mai multe saloane, printre care cel de nefumători, cel de fumători, şi salonul pentru trabuc şi cognac. De asemenea, există şi un salon pentru petreceri, în care au loc 100 de persoane.

Agra Palace, arome indiene în colţ de Bucureşti

Deschis zilnic de la ora 12.00 până la ultimul client, Agra Palace este un loc discret, cu o atmosferă primitoare. „Am ales acest loc pentru că mulţi clienţi stau în această zonă. Mereu discut cu clienţii, îi întreb ce le-a plăcut şi ce nu le-a plăcut. Ţin cont de părerile lor", a spus patronul restaurantului, care este şi bucătar-şef, indianul Arun Kumar.

Mâncărurile sunt preparate special pentru cei care apreciază calitatea mâncărurilor picante, bucătarul gătind peste 120 de preparate indiene şi cel puţin 20 de preparate din bucătăria internaţională.

De asemenea, la petreceri, Arun Kumar le oferă sfaturi clienţilor şi poate prepara şi mâncare tradiţională românească, dacă aceştia doresc. „La petreceri le dau sfaturi clienţilor. Ei vin cu idei, eu le spun ce ar fi bine, şi până la urmă cădem de acord asupra meniului", spune Kumar.

Reţete proprii în meniu

Bucătarul-şef se mândreşte cu cei 22 de ani de experienţă în gastronomie şi cu foarte multe reţete proprii. El spune că s-a dedicat complet meseriei, iar meniul este mai diferit decât la alte restaurante cu specific indian. „Lucrurile mici sunt cele mai importante, ele fac diferenţa. Tocmai de aceea, mâncarea făcută de mine este altfel", a adăugat Arun Kumar.

Mâncărurile sunt trecute în meniu în trei limbi diferite (română, engleză şi indiană), pentru ca toţi cei care iau masa în acest restaurant să înţeleagă ce sunt. Spre exemplu, în meniu găsim Murgh ka Shorba (supă de pui cu ierburi indiene), Kashmiri Lamb Chops (cotlete de miel marinate în iaurt, cu condimente indiene, la cuptor de lut) sau Saada Chawal (orez Basmati simplu).

Cei care vor să încerce un desert specific indian pot gusta Gulab Jamun (găluşte cu lapte scăzut, în sirop de miere) sau Kulfi (îngheţată indiană cu lapte cremos, caju, fistic, migdale şi şofran).

Cât costă bucatele indiene

Agra Palace, arome indiene în colţ de Bucureşti

Murgh Kathi Kebab (ruladă de pui cu condimente indiene) - 12 lei porţia
Pyaz Bhaji (chifteluţe de ceapă cu sos de mentă) - 12 lei porţia
Tangri Kebab (copane de pui marinate în brânză topită, ghimbir, usturoi, ardei iute, smântână şi condimente indiene) - 24 lei porţia
Bharwaen Papadumus (papad crocant, umplut cu ceapă, roşii şi condimente indiene) - 12 lei porţia

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite