Bucureşti: Aglomeraţie în Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 800 de persoane au așteptat astăzi la ora 14.00 trenul de Mangalia care a plecat din Capitală.

Majoritatea călătorilor au ajuns în Gara de Nord cu trei ore înainte de sosirea rapidului. Destinaţia: Vama Veche. Trenurile pe ruta Bucureşti-Mangalia au fost suplimentate, dar chiar şi aşa sute de petrecăreţi s-au călcat ieri în picioare pentru a prinde un loc.

„De obicei, pe această rută, trenul are cam 4, 5 vagoane. Anul acesta s-au anunțat mulți tineri care au vrut să meargă spre mare, așa că au suplimentat. Acum trenul are 14 vagoane și tot nu le ajunge!”, a declarat mecanicul de locomotivă.

Petreceri pe plajă şi schi la munte

Tinerii au plecat în minivacanţa de 1 Mai către litoral, unde deja se face plajă, sau către pârtii, unde încă se mai poate schia. De altfel, cei care au ales să petreacă 1 Mai pe litoralul românesc au parte de un program extrem de încărcat.

Pentru prima dată se organizează evenimente de amploare, majoritatea în aer liber şi cu acces gratuit: petreceri, parade, defilări, concerte, show-uri aviatice, târguri, festivaluri culinare, prezentări de modă, concursuri de miss. Toţi se aşteaptă la cel mai bun 1 Mai din ultimii ani. Costul total al organizării este estimat la un milion de euro.

Veniţi de joi, primii turişti şi-au aşezat deja corturile pe nisipul din Vama Veche. Şi-au adus berea în rucsacuri şi s-au aşezat pe malul mării, cu chitara. Bogdan şi Andu sunt din Vatra Dornei, iar 1 Mai îi găseşte în fiecare an la Vama Veche.

Tinerii au la ei doar haine groase, să reziste la frigul de peste noapte, când temperaturile coboară sub 10 grade. „Astăzi trebuie să mai ajungă câţiva prieteni, să întregim gaşca. Sperăm să ne ajungă banii să rămânem până duminică“, spun tinerii.

Împătimiţii sporturilor de iarnă au toate şansele să schieze în acest weekend la peste 2.000 de metri altitudine, pentru că la Bâlea Lac stratul de omăt este  generos în munţii Făgăraş.

Gradul de ocupare a spaţiilor de cazare depăşeşte 80%. Pe lângă o repriză de schi ca la Polul Nord, iubitorii muntelui au ocazia să viziteze Ice Hotel Bâlea Lac, pentru ultima dată, în acest sezon, pentru că de luni, proprioetarii au decis să-l închidă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite