Afterschool pentru copiii căpşunarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia „Salvaţi Copiii” a deschis şi la Bucureşti un centru pentru copiii ai căror părinţi muncesc în Italia.

Centrul educaţional a fost inaugurat în această dimineaţă la şcoala “Sfinţii Voievozi” din sectorul 1. Pentru început, 16 copii beneficiază aici de consiliere, dar şi de petrecerea timpul liber după terminarea orelor la şcoală.
 
Auraş are 7 ani, iar sora lui, 4. Învaţă amândoi la Şcoala „Sfinţii Voievozi” şi se află în grija bunicii, fiindcă ambii părinţii sunt plecaţi la muncă în Italia. În ultimele luni i-a auzit doar la telefon, de câteva ori pe săptămână. El a fost inclus în proiectul „Creştem împreună”, inaugurat astăzi de organizaţia “Salvaţi Copiii România”.

Aici, micuţii sunt ajutaţi să-şi facă temele, colorează, se joacă şi ascultă muzică. Copiii vor putea veni în fiecare după-amiază la centru urmând ca, periodic, să meargă şi în excursii, vizite la muzeu şi chiar petreceri de aniversare. Pentru început, în program sunt incluşi 16 copii, dar numărul lor va fi extins întrucât sunt mult mai mulţi minori ai căror părinţi se află la muncă în străinătate şi au nevoie de ajutor.

“Îşi pot face prieteni şi sunt astfel ajutaţi pentru că unii sunt retraşi, se izolează în lipsa părinţilor”, a spus profesoara Cristina Senos, care îi va supraveghea pe copii. “Micuţii trebuie ajutaţi să treacă peste perioada grea care înseamnă lipsa părintelui şi mai ales a mamei pentru a nu se simţi izolaţi. În cazul în care au nevoie ei beneficiază şi de consiliere psihologică, a spus astăzi şi directorul executiv al organizaţiei, “Salvaţi Copiii România”, Gabriela Alexandrescu.

Profesorii, voluntari la Târgovişte

Organizaţia “Salvaţi Copiii România” a mai inaugurat astfel de centre în opt unităţi de învăţământ din Timiş, Caraş, Hunedoara, Dolj, Dâmboviţa, Argeş şi Constanţa, în urma studiilor care au reliefat zonele în care minorii au rămas acasă în grija bunicilor, rudelor sau altor persoane.

La nivelul ţării peste 85.000 de minori au părinţii plecaţi la muncă în diferite ţări, iar mai mult de un sfert îi au pe ambii departe de ei. Şcoala “Mihai Viteazul” din Târgovişte a fost şcoală-pilot în acest proiect. Cum programul şi-a dovedit rapid utilitatea, profesorii s-au oferit voluntari pentru a ajuta cât mai mulţi elevi să fie incluşi în proiect.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite