Acrobaţii pe cer, mâine la „Otopeni Air Show“. Vezi cine este invitatul special al mitingului aviatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A treia ediţie a celui mai spectaculos miting aviatic din România, „Otopeni Air Show“, se desfăşoară mâine pe Aeroportul Henri Coandă. Evenimentul este organizat de Compania Naţională de Aeoporturi din Bucureşti. Piloţi militari, civili şi acrobaţi îşi vor demonstra talentul şi profesionalismul timp de patru ore, de la ora 9.00 până la ora 13.00.

Demonstraţia aviatică îi aduce pe cerul Otopeniului pe cei mai buni profesionişti ai manşei atât din aviaţia civilă, sportivă, cât şi militară din România. Astfel, vor face demosntraţii echipaje din cadrul Aeroclubului României, Tarom, Statului Major al Forţelor Aeriene Române, Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., Structurii de Aviaţie a S.R.I. şi ai Centrului de Încercări în Zbor Craiova. Programul include o demonstraţie a Iacărilor Acrobaţi, precum şi parada şcolilor de zbor – Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, Regional Air Services, Fly Level, Carpatair Flight Training.

 

CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO

image
image
image

În dotarea Forţelor Aeriene Române se află aeronave de luptă  - MIG 21 LANCER, de transport - AN-26, AN-30, C-130 B Hercules, C 27J Spartan. Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă vine la demonstraţie cu flotă alcătuită din avioane ca Cessna C172 S, Cessna C172 SP NAV III, Piper Seneca V PA34, Britten-Norman Islander BN2 şi elicoptere Eurocopter EC120B Colibri şi Eurocopter EC155B-VIP edition, FRASCA 242 FNPT II.

Îngerul siberian

Invitata specială a ediţiei din acest an este rusoaica Svetlana Kapanina, căreia i se mai spune şi Îngerul Siberian, multiplă campioană mondială. Rusoiaca este considerată cea mai bună femeie-pilot de acrobaţie din toate timpurile.
Svetlana este pilot-instructor clasa 1 şi membră a echipei naţionale de acrobaţie a Rusiei, fiind maestră emerită a sportului din Rusia şi antrenor emerit.
Din 1996, concurează în circuitul FAI World Grand Prix, deţinând şase titluri consecutive de campion mondial absolut, la categoria feminină. În 1997 şi 2001 devine campioană la Jocurile Aeriene Mondiale.



FOTO: Svetlana Kapanina

Svetlana Kapanina a primit din partea Federaţiei Internaţionale Aeronautice distincţiile Paul Tissandier (1997), Sabiha Gökçen (2005) şi titlul „Cel mai bun pilot al secolului“.

Zboară pe o aeronavă de tip Sukhoi 26, în ultimii 23 de ani a pilotat diferite tipuri de aeronave, dând reprezentaţii şi cu Sukhoi 31 sau Extra 330. Şi-a descoperit pasiunea pentru zbor după ce iniţial se înscrisese la cursuri de paraşutism. Pilotajul s-a dovedit a fi alegerea care i-a schimbat viaţa. Are 43 de ani, este căsătorită şi are doi copii, locuieşte la Moscova. Profesia sa a fost cea de farmacistă.

RATB suplimentează autobuzele

Mitingul aviatic se va derula între orele 9.00 şi 13.00, intrarea fiind liberă începând cu ora 8.00. Cei care vin cu autoturismele personale îşi pot lăsa maşinile în parcările publice ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în limita locurilor disponibile.



Între orele 07.00 şi 10.00 şi, respectiv, 12.00 – 15.00, capacitatea de transport pe liniile RATB. 783, 780 şi 449 va fi suplimentată.
Pentru a ajunge în zona demonstraţiei aeriene, spectatorii pot folosi autobuzele Shuttle care vor asigura un transfer la fiecare 10 minute. Vezi AICI întregul program al spectacolului aviatic.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite