UPDATE Accident diplomatic în locul unde a murit Teo Peter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Logan şi un Nissan Almera, o maşină de transport consular, au fost implicate azi-dimineaţă într-un accident la intersecţia Bulevardului Dacia cu strada Polonă, acolo unde a murit, în urmă cu şase ani, muzicianul Teo Peter.

Una dintre maşini aparţine Ambasadei Mexicului, iar şoferul Daciei Logan are 20 de ani şi nu posedă permis de conducere, potrivit martorilor.

Medicii de la SMURD au sosit la faţa locului.

UPDATE ora 11.30

În Logan se aflau trei persoane: un bărbat alături de fata şi de ginerele lui. Tânăra, în vârstă de 24 de ani s-a lovit la picioare şi la mijloc şi a fost transportată cu o ambulanţă la spitalul Floreasca din Capitală. Potrivit martorilor fata era conştientă în momentul în care a fost luată de salvare.

UPADTE ora 12.10

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat că nu se confirmă faptul că şoferul Daciei Logan nu are permis.

UPDATE ora 13.15 Doi pasageri internaţi cu răni grave

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 9,30, chiar în lângă Ambasada Egiptului. Diplomatul se afla la volanul unui Nissan Almera şi s-a ciocnit în plin, în mijlocul intersecţiei, cu un Logan în care se aflau trei persoane.

În urma impactului, Loganul, care circula pe Strada Polonă, s-a răsturnat, iar  doi pasageri, un bărbat în vârstă de 28 de ani şi soţia sa, în vârstă de 23 de ani, au fost internaţi la Spitalul Floreasca cu răni grave. Niciunul dintre cei doi şoferi nu a fost rănit. Potrivit poliţiştilor care anchetează cazul, ambii conducători auto au declarat că au trecut pe culoarea verde a semaforului.

Jandarmii care păzesc ambasada sunt printre singurii martori care erau prezenţi la acea oră în zonă. „Eu eram la post când am auzit o bubuitură foarte puternică. M-am speriat pentru că am crezut că e în pericol obiectivul pe care îl păzesc. După ce am văzut ce s-a întâmplat, am sunat repede la 112. Cred că aveau amândoi viteză mare“, povesteşte unul dintre jandarmi.

Mergeau la Mănăstirea Cernica

El mai spune că pompierii, salvarea şi Poliţia au venit la două minute după efectuarea apelului.

Cele două autoturisme au fost avariate destul de tare, în special Loganul, care are partea dreapta spate distrusă aproape în întregime, şi toate geamurile sparte.

Maşina de transport consular are lovituri mai superficiale în partea din faţă, având capota îndoită şi bara ruptă.

„Eram singur în maşină. Sper să fie în regulă persoanele din Logan. Nu mai vreau să declar nimic. Acum am vorbit cu nevasta mea la telefon care a văzut că am apărut la televizor şi e foarte supărată“, a spus funcţionarul de la ambasadă.

De cealaltă parte, rudele celor din Logan au venit imediat la faţa locului. „Erau trei în maşină. Mergeau la mănăstire la Cernica şi uitaţi-vă ce grozăvie s-a petrecut!“, a spus tatăl Angelei, fata de 23 de ani.

Traficul în zonă a fost blocat pentru aproximativ o oră pe o singură bandă pe Strada Polonă, dinspre strada Mihai Eminescu către Parcul Icoanei.

„Rămâne să stabilim cine este vinovatul. Am făcut o adresă către Ministerul Afacerilor Externe pentru a stabili dacă funcţionarul are sau nu imunitate“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Teo Peter, ucis de un angajat al Ambasadei SUA

În această insersecţie a murit, la 4 decembrie 2004, basistul trupei Compact, Teo Peter. Taxiul în care se afla acesta a fost acroşat şi aruncat într-un stâlp de un jeep condus de un cetăţean american, angajat al Ambasadei SUA la Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite