Bucureşti: A scăpat nevătămată după ce s-a aruncat în faţa metroului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânăra a încercat să se sinucidă în staţia de metrou Gorjului, dar mecanicul a văzut-o la timp şi a reuşit să frâneze trenul. Călătorii au stat în vagoane aproape 20 de minute până când a fost găsită femeia, iar apoi, după ce a fost oprit curentul călătorii au fost evacuaţi. Circulaţia metroului s-a reluat după aproximativ 45 de minute.

Raluca Oncescu, de 37 de ani, se afla în staţia Gorjului azi-dimineaţă la ora 8.10. Şi-a lăsat hainele şi geanta pe peron şi a sărit în faţa metroului. Din fericire, mecanicul a văzut-o la timp şi a reuşit să frâneze trenul. Cu toate acestea, două vagoane au trecut peste ea.

Martorii au privit îngroziţi cum femeia a încercat să se sinucidă. „Eram în tren, iar acesta s-a oprit brusc. Mecanicul a venit galben la faţă şi ne-a spus că a sărit cineva în faţa metroului, dar că nu ştie unde este“, a spus un călător. Bucureşteanca Lucia Sibianul se afla şi ea în tren şi povesteşte cum a durat mai bine de 20 de minute să sosească o ambulanţă. Martorii spun că nimeni n-ar fi bănuit că ar avea motive de sinucidere. "Era bine îmbrăcată, avea bani în portofel, nu părea o boschetară", povesteşte un paznic de la Metrorex, martor la întreaga scenă.

"S-a născut a doua oară!"


„Nimeni nu ştia pe unde este. La un moment dat, cineva a spus că se mişcă ceva pe sub tren“, a mărturisir  Lucia. După un sfert de oră, sinucigaşa a ieşit singură de sub tren, târându-se pe traverse. „Femeia a fost dusă la spital pe picoarele ei, era în stare de şoc“, a adăugat un martor. "S-a născut a doua oară! A avut mare noroc să iasă cu viaţă de sub metrou!", spune îngrozită casiera de la staţia Gorjului.

Femeia a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. „Pacienta nu prezintă decât nişte zgârieturi la mâna dreaptă. Ea nu se află la prima tentativă de suicid, urmând să fie investigată psihiatric“, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Ana Maria Oproiu.

Sinucigaşa nu-şi aminteşte nimic

Raluca Oncescu a declarat la spital că nu ştie cum a ajuns sub metrou. „Nu-mi mai amintesc nimic din ce s-a întâmplat“, a spus femeia tremurând.
Circulaţia trenurilor de metrou pe ruta Eroilor - Preciziei a fost reluată după aproximativ 45 de minute, după ce curentul a fost repornit.

Cinci sinucigaşi la metrou

Aceasta este cea de-a cincea persoană care încearcă să se sinucidă la metrou anul acesta, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Primul caz este al unui student în vârstă de 22 de ani, care şi-a pierdut viaţa după ce s-a aruncat în faţa metroului în luna ianuarie, în staţia Piaţa Romană. Ultimul caz este al unui bărbat de 43 de ani din Capitală, Ionel Coman, care a încercat să se sinucidă la 16 octombrie în staţia Izvor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite