A început încălzirea apartamentelor din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RADET a anunţat aseară că a deschis robinetele pentru distribuirea energiei termice în Capitală, deocamdată doar în timpul nopţii. Prognoza meteo din ultimele zile arată că s-au întrunit condiţiile prevăzute în HG 425 din 1994, cu privire la furnizarea căldurii, adică s-au întregistrat temperaturi medii sub 10 grade Celsius timp de trei nopţi consecutiv.

Potrivit datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au înregistrat la staţia meteo de la Băneasa 9 grade Celsius, în noaptea de duminică spre luni 6 grade, iar luni spre marţi au fost 6 grade. De asemenea, azi-noapte au fost 7-8 grade Celsius. „Vor fi executate probe doar pe timp de noapte şi corelat cu temperaturile exterioare. Ulterior, în funcţie de evoluţia buletinelor meteo, se va trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent”, a anunţat directorul RADET, Bogdan Becheanu.

Nu vor căldură de frica facturilor

Cu toate acestea, nu toţi bucureştenii vor să aibă calorifelele calde de frica facturilor. „Majoritatea locatarilor, mai ales pensionarii, nu vor căldură încă de pe-acum pentru că este destul de cald şi nu vor să plătească la întreţinere pe luna octombrie la fel de mult ca în lunile de iarnă“, a spus preşedintele asociaţiei de proprietari C 57 din sectorul 6, Sorin Drăghici. Potrivit RADET, acolo unde locatarii nu doresc începerea furnizării de agent termic pentru încălzire, aceştia pot face reglajele necesare la nivel de apartament sau, prin hotărâre la nivel de asociaţie de proprietari, pot sista furnizarea căldurii din vana contorului din scara blocului.



130 de blocuri fără apă caldă

Directorul RADET a precizat că procedurile de încărcare la cald a instalaţiilor se vor desfăşura concomitent în toate sectoarele din Capitală, excepţie făcând zonele în care sunt lucrări de modernizare aflate în desfăşurare, lucrări nefinalizate la nivel de imobile şi avarii în instalaţiile interioare ale blocurilor.

O astfel de situaţie se înregistrează în sectorul 5, unde 130 de blocuri sunt afectate de lucrări de modernizare la reţeaua de alimentare. „Amploarea şi complexitatea lucrărilor fac necesară sistarea furnizării de apă caldă de consum către locuitorii a aproximativ 130 de blocuri situate în perimetrul Petre Ispirescu - Sebastian - Ferentari - Sălaj – Chirigiu”, se arata într-un comunicat de presă al regiei, emis în urmă cu două zile.

Frig şi în următoarele zile

Temperaturile vor scădea şi în următoarele nopţi în Capitală, spun meteorologii. Aceştia prognozează pe timpul zilei maxime care vor depăşi cu greu 14 grade Celsius. Următoarele nopţi în Bucureşti vor fi însă şi mai reci. În această noapte  termometrele vor înregistra doar 4-6 grade Celsius, iar în noaptea de 7 spre 8 octombrie vor fi maximum 3 grade. „Persistenţa aerului rece venit dintre poli se menţine deasupra ţării noastre şi în următoarele şapte-zece zile“, a declarat Meda Georgescu de Administraţia Naţională de Meteorologie.


Am decis să suportăm subvenţia la gigacalorie şi în această iarnă pentru toţi bucureştenii. Deci, preţul gigacaloriei rămâne la 100 de lei, plus TVA
Sorin Oprescu
Primarul Capitalei


Bucureşti: RADET dezmorţeşte Capitala după trei zile de frig
Bucureşti: RADET dezmorţeşte Capitala după trei zile de frig
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite