58% din bărbaţi şi 64% dintre femei nu sunt satisfăcuţi de viaţa lor sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat de Pfizer, în 9 ţări din Europa Centrala şi de Est, printre care şi România, pe un eşantion reprezentativ de 3780 de persoane, bărbaţi şi femei, arată că satisfacţia sexuală se traduce prin efecte imediate precum: o viaţă sexuală mai bună, relaţionare de mai bună calitate, precum şi o atitudine pozitivă asupra vieţii.

Rezultatele celui mai recent studiu regional realizat de Pfizer şi dat păublicităţii ieri, arată că 58% din bărbaţii şi 64% din femeile incluse în eşantionul reprezentativ nu sunt foarte satisfacuţi de viaţa lor sexuală. Studiul evidenţiază faptul că, o viaţă sexuală bună se traduce printr-o mai bună percepţie asupra vieţii. Mai mult, o fermitate îmbunătăţită a erecţiei determină, în mod direct, creşterea satisfacţiei din punctul de vedere al performanţelor sexuale.

În studiul, “Sănătatea sexuală şi starea de bine” (The Sexual Health and Overall Wellness - SHOW), realizat în 9 ţări, s-a observat că bărbaţii cu o erecţie “sub-optimală”. De asemenea, atitudinea lor faţă de viaţă este mai puţin pozitivă, comparativ cu modul în care privesc viaţa bărbaţii care au fermitate optimală a erecţiei.

Actul sexual, unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii

Prin acest studiu s-a urmărit obţinerea de informaţii cu privire la atitudinea faţă de sănătatea sexuală în cele 9 ţări incluse în eşantion şi creşterea gradului de înţelegere asupra importanţei sănătăţii sexuale pentru calitatea vieţii în general. Studiul SHOW este o iniţiativă a companiei Pfizer şi a fost realizat în perioada iunie-august 2010.

În studiu, a fost identificat faptul că actul sexual este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii,  atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, dar mai puţin de 50% dintre aceştia sunt satisfăcuţi de viaţa lor sexuală.


O viaţă sexuală împlinită este puternic asociată cu o perspectivă pozitivă asupra vieţii, spun specialiştii.

"Studiul ilustrează faptul că satisfacţia sexuală este un ingredient foarte important al vieţii în general, având în mod particular importanţă în obţinerea mulţumirii de sine, fericirii în viaţă şi a stării de bine cu privire la modul cum ne raportăm în relaţiile cu cei din jur şi în relaţiile noastre în general”, a declarat  Dr. Arik Shechter, Medic – Medicina Familiei, Haifa, Israel.

"Medicii, din nefericire, nu întreabă foarte des despre disfuncţia erectilă, iar pacienţii nu le spun medicilor lor ca au o problemă, din acest punct de vedere. Cu toate acestea, este important că bărbaţii care se confruntă cu astfel de probleme să fie investigaţi de către medic", John Dean, Medic Specialist în probleme legate de viaţa sexuală din South Brent, Marea Britanie.

Cine a participat la studiu

•  3,780 persoane din publicul general, dintre care 1,893 bărbaţi şi 1,887 femei au participat la studiu1 ;
•   Respondenţii (bărbaţi şi femei) au avut cel puţin o dată relaţii sexuale în ultimele 12 luni (respondenţii de sex feminin aveau relaţii sexuale cu partener de sex opus);
•   Cele 9 ţări incluse în eşantion sunt: România, Republica Ceha, Ungaria, Israel, Polonia,  Rusia, Slovacia, Turcia şi Ucraina;
•   Studiul a fost realizat on line în următoarele ţări: România, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Rusia, Slovacia şi Ucraina;
•   În Israel şi în Turcia, studiul a fost realizat faţă în faţă, prin metoda chestionarului;
•   Studiul este o iniţiativă a companiei Pfizer şi a fost realizat în perioada iunie-august 2010, cu ajutorul companiei de cercetare, Harris Interactive, o companie independentă. 




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite