Bucureşti: 352 de lei pentru un Revelion liniştit acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dădaca, menajera, hotelul pentu câine şi livrarea mâncării la domiciliu pentru noaptea de Anul Nou vă costă câteva sute de lei, iar liniştea vă este garantată. Serviciile vă sunt oferite de firmele ce speculează nevoia bucurşteanului ocupat până în ultima clipă şi care nu mai are timp şi de chef de pregătirile pentru o seară specială.

Ghinioniştii care sunt nevoiţi să lucreze până şi mâine, în ajunul Revelionului, şi au nevoie ca toate lucrurile să fie puse la punct când ajung acasă îşi pot cumpăra confortul. Companiile specializate pe menaj, catering, cazare pentru animale şi cele care vă trimit acasă dădacă pentru copii sunt gata să vă scutească de griji în schimbul a câteva sute de lei. 

Pentru această perioadă, firmele de curăţenie sunt pregătite să vă scape de ştergerea prafului sau de spălarea ferestrelor. Companiile fixează preţurile în funcţie de numărul de camere pe care le are apartamentul sau casa clientului. Astfel, preţul pentru un apartament cu trei camere porneşte de la 280 lei, la City Clean, până la 450 lei la Best Cleaning.

Cei care doresc să apeleze la serviciile unei astfel de firme, trebuie să se grăbească deoarece în această perioadă, angajaţii sunt mai tot timpul cu mopul în braţe. „În această perioadă nu suntem liberi aproape de loc, dar mai putem satisface câteva cerinţe. Clienţii noştri sunt mai numeroşi decât anul trecut“, a spus Marian Salomir, de la Staff Cleaning.

Oala cu sarmale, direct la domiciliu

De asemenea, firmele de catering au pregătit meniuri speciale pentru bucureştenii ocupaţi de Sărbători. Companiile livrează mâncarea specifică perioadei de iarnă, direct la domiciliu. Comenzile se fac telefonic sau online, iar meniul pentru o persoană poate costa de la 32 de lei, până la 195 de lei.

În oferta firmei „Pomello“, pe lângă mâncărurile tradiţionale, se regăseşte şi purceluşul de lapte, care costă 480 de lei. „De Crăciun am primit în jur de 50 de comenzi. De Revelion, livrările le vom face până la 31 decembrie, la prânz“, a spus Lidia Andronic, operator call-center la firma „Pomello“.

O altă firmă care are pregătită oferta pentru Revelion este „A&D Catering“. Aici, cel mai ieftin meniu este 60 de lei pentru o persoană şi conţine rulouri din somon fumee umplute cu creveţi roşii umplute cu salată de vinete, varză călită, cartofi la cuptor şi ciorbă de potroace. De asemenea, există şi o ofertă asiatică, firma „SushiMania“ pregătind un meniu ce conţine Sake sushi, salată de alge sau sashimi ton, şi costă 285 de lei.

Preţ dublu pentru o bonă de Revelion

Mămicile şi tăticii care vor să se distreze de Revelion au posibilitatea de a-şi lăsa copiii cu bonele. În această perioadă, părinţii sunt mai puţin mofturoşi în alegerea bonelor. „De Sărbători, părinţii nu mai vizualizează profilul a trei bone pe care le-a ales agenţia, ci fac doar o rezervare şi plătesc un avans“, spune patroana agenţiei Antoanette Services, Antoaneta Istrate. 

Unele firme au profitat de această perioadă pentru a-şi dubla câştigurile. „Pentru Revelion tarifele pornesc de la 20 de lei pe oră. În restul anului, tariful nostru este de 10 lei pe oră“, a spus Andreea Ciulacu, de la agenţia Perfect Nanny.

„Camera” la hotelul pentru animale: 20 de lei

Fie că e vorba de câini, de pisici sau de alte necuvântătoare, proprietarii animalelor de casă apelează la serviciile pensiunilor pentru animale. Adăposturile nu duc lipsă de clienţi în perioada Sărbătorilor de iarnă, proprietarii de animale având grijă să rezerve din timp un loc pentru prietenul lor patruped.

Pensiunea canină şi felină „Aldo“ este parţial ocupată, tariful pe zi pentru o pisică fiind de 20 de lei, dar nu include hrană. „Spre deosebire de anul trecut, sunt mai puţini clienţi. Foarte mulţi dintre ei au renunţat, iar cei care au rezervat locurile au optat pentru perioade mai scurte de timp“, a spus Alexandru Mitulescu, proprietarul pensiunii. În schimb, la pensiunile pentru animale „Bella“, „Apache“ şi „Kris“ toate locurile au fost ocupate de acum câteva săptămâni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite