261 de străzi fără salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30% din sectorul 4 nu mai beneficiază, de ieri, de serviciul de curăţenie. Contractul dintre Primăria Sectorului 4 şi SC Amenajarea Domeniului Public şi Privat SA a expirat, iar Consiliul Muncipiului Bucureşti nu a avizat prelungirea acestuia.

Birocraţia ţine gunoiul neridicat pe 261 de străzi din sudul Capitalei. Situaţia a fost generată de neavizarea serviciului de salubrizare de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Gunoiul menajer este ridicat în program normal, însă nu se efectuează salubrizarea străzilor. Ameninţarea cea mai mare este, Doamne Fereşte!, o ninsoare, pentru că nu va avea cine să facă deszăpezirea“, a declarat, pentru „Adevărul“, primarul sectorului 4, Cristian Piedone.

Salubrizarea sectorului 4 al Capitalei este asigurată de firma REBU, în proporţie de 70%, şi de SC Amenajarea Domeniului Public şi Privat 4 S.A. (ADPP 4), în proporţie de 30%. „Contractul nostru cu Primăria Sectorului 4 este valabil până în 2017, deci nu noi suntem problema. Putem prelua şi cele 261 de străzi doar dacă aprobă Consiliul Municipiului Bucureşti“, a spus George Nicolau, purtătorul de cuvânt al REBU.

Solicitare respinsă
Pentru ca activitatea de salubrizare pe cele 261 de străzi să fie reluată este nevoie de avizul membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), autoritatea care aprobă achiziţionarea acestui serviciu, până la organizarea unei noi licitaţii.

Primarul Piedone a înaintat o solicitare în şedinţa de consiliu de la 29 octombrie, prin care cerea împuternicirea de a prelungi contractul cu ADPP 4, însă demersul său a fost respins. „Proiectul nu a fost luat în discuţie, pentru că nu se înţelegea nimic din el, dar va intra pe ordinea de zi a următoarei şedinţe, care va avea loc peste câteva zile“, a explicat preşedintele CGMB, Călin Murg.

De asemenea, Piedone a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) un verdict în ceea ce priveşte situaţia creată în sector. Potrivit ANRMAP, prelungirea contractului cu firma de salubrizare nu se poate face decât de CGMB, altfel ar fi ilegală. Până la ora închiderii ediţiei, edilul nu primise încă un răspuns de la ANRMAP.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite