20 de magazine de vise, închise. Patronii sunt urmăriţi penal pentru că vindeau etnobotanice ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25 de percheziţii au loc la această oră în Bucureşti şi Galaţi la magazinele cu etnobotanice. Vizată este o reţea de trafic internaţional de droguri de mare risc. Poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT caută mai multe persoane care aduceau din China, Spania şi Franţa etnobotanice interzise.

Traficanţii comandau droguri din China iar acestea ajungeau în ţară  prin curierat. Cantintatea comandată nu depăşea 12-14 kilograme pentru a nu trezi suspiciuni. Traficanţii făceau comenzi regulat pentru a putea aproviziona Bucureştiul cu droguri.

În urma percheziţiilor procurorii DIICOT vor stabili dacă traficanţii vor fi reţinuţi pentru 24 de ore şi dacă vor fi arestaţi preventiv.

S-a dispus începerea urmăririi penale împotriva a 20 de persoane.

"Acum sunt audiate la DIICOT 13 persoane implicate în trafic. Aceştia aduceau subsatnţe interzise, în special din China. Poliţia a mai făcut controale în magazinele respective şi patronii au fost sancţionaţi în repetate rânduri pentru nereguli, cu toate acestea au continuat activitatea infracţională", ne-a spus Raluca Seucan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

La acţiune participă poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite