20 de infochioşcuri vor fi instalate în zonele aglomerate din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria MunicipiuluiBucureşti va monta 20 de infochioşcuri cu touchscreen în zonele circulate din Bucureşti şi în unele staţii de metrou sau RATB.

Reprezentanţii primăriei spun că proiectul iniţial prevedea instalarea a o sută de astfel de infochioşcuri dar că, în urma reducerilor de buget, au mai rămas fonduri doar pentru 20 de computere. Investiţia se ridica la suma de două milioane de lei, dacă s-ar fi instalat toate cele o sută de chişcuri, dar bugetul pentru acest proiect a fost restrâns la 400.000 de lei.

“Este vorba despre un proiect mai vechi, din 2007, dar abia acum am reuşit să avem fonduri pentru aplicarea lui. Deocamdată vom instala 20 de astfel de infochioşcuri în cele mai circulate zone din Capitală, cum ar fi Piaţa Victoriei sau intrarea în Parcul Herăstrău. 14 sunt deja instalate şi se fac probe iar până la sfârşitul lunii vor fi instalate alte şase”, ne-a spus Cristian Preda, directorul executiv al Direcţiei de Informatizare din (PMB).
Reprezentantul primăriei a adăugat că infochioşcurile nu vor avea acces la internet iar că informaţiile la care vor avea acces pietonii vor fi salvate şi updatate în memoria calculatoarelor de lucrătorii PMB.

Ecranele, cu o diagonală de 106 de centimetri, vor pune la dispoziţia utilizatorilor informaţii legate de taxe şi impozite locale, transporturi publice, educaţie, religie, cultură,  sport şi divertisment, adrese utile şi informaţii turistice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite