1 mai în Capitală: show ecvestru şi muzică germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care vor rămâne în Capitală anul acesta de 1 mai vor avea parte de evenimente spectaculoase. Arenele Romane vor găzdui un megashow ecvestru, în Cişmigiu se redeschide stagiunea muzicală, iar Teatrul Masca îşi reia spectacolele din Herăstrău.

La Arenele Romane, pasionaţii de cai vor putea să vadă spectacolul „Galop Show”, considerat cel mai mare eveniment de acest gen din ţară, cu peste 50 de participanţi şi 20 de cai. Călăreţii, dresorii, acrobaţii şi artiştii de la Asociaţia Ecvestră „Galop“ vor intra în scenă cu steaguri, arcuri sau torţe. Evenimentul va avea loc mâine şi poimâine la Arenele Romane, începând cu ora 20.30, iar biletele costă între 35 de lei şi 50 de lei.

Duminică, în jurul orei 11.00, în parcurile Carol şi Tineretului, iubitorii de cai vor avea plăcerea să admire, pentru prima dată, patrulele călare ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, care îşi vor începe rondurile de gardă în aceste parcuri. „Ca urmare a reuşitei programului pilot al patrulelor călare, desfăşurat anul trecut în Herăstrău, s-a luat hotărârea extinderii acestui program şi în parcurile Carol şi Tineretului”, a declarat Ion Ţincu, directorul Poliţiei Comunitare Bucureşti.

Spectacole în Cişmigiu şi Herăstrău
Stagiunea muzicală din Parcul Cişmigiu îşi va relua concertele de muzică de promenadă, mâine, la orele 11.00 şi 13.00, când Trupa Karpaten va susţine un program muzical tradiţional german, cu valsuri şi marşuri. Poimâine, de la aceleaşi ore, trupa Natali va prezenta un repertoriu de muzică tradiţională rusească.
 
În Parcul Herăstrău, la intrarea de la Piaţa Charles De Gaulle, Teatrul Masca îşi va relua reprezentaţiile estivale. Astfel, mâine, de la ora 12.30, va putea fi urmărit spectacolul „Clovnii”, iar seara, de la ora 18.30, „Statuile”. Duminică, la ora 11.00, se va prezenta „Prostia omenească”, iar la ora 18.30, „Cockteil”.

Târguri în aer liber
Cei care vor să iasă mai devreme în oraş de 1 mai, pot trece şi pe la târgul cu accesorii handmade ce va avea loc, începând cu ora 10.00, în curtea Muzeului Municipiului Bucureşti. Zeci de artizani şi tineri artişti, pregătiţi cu cele mai colorate şi originale produse lucrate manual, vor fi prezenţi la eveniment. La standurile lor, bucureştenii pot găsi cercei, brăţări sau mărgele din lut, rame foto accesorizate, genţi şi chiar haine. Intrarea este gratuită, iar preţurile comercianţilor sunt destul de mici.

De asemenea, tot în weekend, va avea loc Târgul Ţăranului unde bucureştenii vor găsi mâncăruri gătite pe loc, dar şi produse eco aduse din toată ţara. În cadrul târgului este deschis şi atelierul culinar „La ciorbărie“, unde vor fi preparate şi oferite doar supe şi ciorbe, mâine şi poimâine, între orele 9.00 şi 17.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite