150.000 de euro investiţi în educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia “Dinu Patriciu”îi susţine financiar pe viitorii profesori. Cinci facultăţi din cadrul centrelor universitare din România au fost premiate astăzi, la Hotelul Hilton, cu câte 30.000 de euro pentru programele propuse.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (Facultatea de Psihologie), Universitatea din Piteşti (Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic) şi  Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava (Facultatea de Litere) îşi vor aştepta studenţii încă din octombrie la masteratele în pedagogie.

Programele „Didactici aplicate pentru învăţământul primar“ , „Mentorat pentru profesionalizarea carierei didactice“, respectiv ,„Didactica Limbii Române“ au convins juriul format din personalităţi ale societăţii româneşti şi ale mediului academic internaţional.

Încă două proiecte premiate

Alte două universităţi din România au primit câte 30.000 de euro pentru programele de masterat reprezentative. Acestea sunt Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei) cu programul „Noi paradigme în formarea profesorilor“ şi Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei) cu programul „Master în Educaţie“.

„Deşi initial ne-am propus să premiem trei programe, după procesul de jurizare am decis să mai susţinem încă două propuneri. Proiectele câştigatoare s-au remarcat prin abordarea integrată a criteriilor competiţiei, prin promovarea meseriei de profesor, coerenţa inderdisciplinară şi nu în ultimul rând prin metodologia de evaluare a absolvenţilor“, a declarat directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu“, Tincuţa Baltag.

 30.000 de euro pentru fiecare universitate

Cele cinci programe câstigătoare vor primi câte 30.000 de euro pentru implementarea programelor începand cu luna octombrie 2010. Prima tranşă a finanţării, în valoare individuală de 10.000 de euro, va fi acordată pentru pregătirea documentaţiei şi pentru acreditarea programelor de master de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

În etapa de jurizare a competitiei, proiect lansat în luna octombrie a anului trecut, au intrat 17 propuneri de curriculum, înscrise de 13 facultăţi. “Professoria – Profesori mai buni pentru copiii nostri”, proiect dezvoltat de Fundaţia „Dinu Patriciu“ în parteneriat cu Fundaţia Codecs pentru Leadership, are ca obiectiv dezvoltarea unor programe inovatoare de master în Educaţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite