Bucureşti: 12 maşini abandonate în jurul unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parcările ce înconjoară blocul U1 de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 sunt abandonate 12 maşini. Locuitorii din zonă s-au săturat să caute seară de seară când se întroc de la serviciu locuri de parcare şi au făcut în ultimul an zeci de plângeri la primărie.

Pe Bulevardul 1 Decembrie din sectorul 3 al Capitalei, la numărul 40, în parcarea din faţa şi din spatele blocului U1, sunt abandonate de mai bine de 2 ani mai multe autoturisme. Rablele roase de rugină, cu roţile îngropate în asfalt, fără geamuri şi fără oglinzi, încă mai prezintă interes pentru proprietarii care nu vor să le ia de pe locurile de parcare.

Revoltat că vecinii lui au făcut reclamaţii, un proprietar al unei astfel de maşini a ieşit astăzi să lămurească situaţia. „Nu este pe domeniul public! O ţin doar de un an de zile, nu este treaba voastră şi nici a celor de la Primărie! Vreau să o repar, dar n-am bani!“, a spus nervos proprietarul unui autoturism abandonat.

Locuitorii din bloc sunt nemulţumiţi că nu-şi pot parca maşinile pe un loc amenajat special pentru ei. „Seara nu găsim locuri de parcare, iar ei nu vor sub nicio formă să le ridice, le ţin de mai bine de doi ani“, se plânge Mariana Stan, o locuitoare din zonă.

„Îşi fac toţi nevoile pe ele“
Un şofer care are loc de parcare exact lângă o maşină abandonată susţine că a depus în urmă 6 luni plângere la Primăria Sectorului 3. „Au venit nişte persoane de la primărie, i-au pus în geam un preaviz, dar nici după 6 luni nu au ridicat-o“, a spus Tudor Mihai, un locuitor din blocul respectiv.

Acesta a mai spus că trabantul nu a mai fost scos din parcare de aproape doi ani, iar cel mai mult îl deranjează că această maşină a devenit un focar de infecţie. „Îşi fac toţi nevoile pe ele, mai ales aici, la trabantul ăsta, miroase îngrozitor toată vara. E infect, iar proprietarul nu vrea să-l ridice sub nicio formă“, a adăugat Tudor Mihai.

140 de maşini ridicate în septembrie
Ultimele maşini abandonate pe domeniul public din sectorul 3 al Capitalei au fost ridicate în luna septembrie. „Au fost depistate 140 de maşini, li s-a trimis câte un preaviz proprietarilor, iar după 30 de zile, dacă nu şi le-au luat, au fost ridicate“, a declarat Floriana Gheorghe, PR-ul biroului de presă al Primăriei Sectorului 3. Astfel, maşinile ridicate de cei de la Administraţia Domeniului Public, care nu sunt revendicate de proprietari în curs de 30 de zile, sunt duse la REMAT.

Floriana Gheorghe a recunoscut că mai sunt şi alte maşini în curs de ridicare, printre care şi cele din Bulevardul 1 Decembrie 1918. „Au fost depistate altele, dar urmăm procedurile legale. Vom afla dacă au proprietari, cine sunt, le punem un preaviz, după care le ridicam. Foarte puţini dintre ei şi le ridică“, a adăugat PR-ul Primăriei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite