Bucureşti: 11 zile fără curent în Ferentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 60 de locuitori din cartierul Ferentari au ieşit aseară în stradă, la capătul tramvaiului 8, oprind traficul, deoarece de 11 zile li se opreşte, de trei ori pe zi, curentul. Oamenii au blocat circulaţia pe Prelungirea Ferentari, în semn de protest, pentru aproximativ 40 de minute.

„Nu au avut loc incidente între protestatari şi cei de la Enel, fiind prezente la faţa locului şi echipaje ale Jandarmeriei şi ale Secţiei 19 de Poliţie. Oamenii s-au revoltat deoarece în zonă este un transformator pe ulei, care, dacă se întrerupe, reporneşte după aproape două ore“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan.

Locatarii din zonă spun că trăiesc un adevărat coşmar şi se plâng că, în plină iarnă, temperatura în casă este la fel cu cea de afară. Protestatarii susţin că au făcut numeroase sesizări la Enel, dar singura soluţie ar fi schimbarea transformatorului de la care sunt alimentate cu energie electrică mai multe blocuri din Zeţari.

„Consumul de energie electrică este mai mare cu 30% faţă de capacitatea transformatorului. Acest lucru se întâmplă din cauza furturilor masive de curent din zonă. Transforamtorul s-a defectat, dar problema a fost remediată aseară, în jurul orei 23.00“, a explicat Biroul de Presă al Enel.

„Precizam că, în prezent, în anumite zone din Bucureşti, Enel Distribuţie Muntenia se confruntă cu o situaţie deosebit de gravă în ceea ce priveşte furturile din reţeaua electrică şi agresarea echipelor de intervenţie“, explică reprezentanţii Enel.

Aflaţi în „Adevărul“ de mâine detalii despre cel mai recent incident în care a fost implicat un angajat al Enel

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite