Bucuresti: „Vara pe uliţă“, la Muzeul Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă“, ajunsă la cea de-a 18 ediţie, îşi sărbătoreşte „majoratul“ printr-o amplă participare de meşteri populari şi de copii înscrişi la cursurile de arte şi de meserii tradiţionale

Peste o sută de copii şi părinţi au fost prezenţi la spectacolul de inaugurare, care a avut loc în această dimineaţă, de la ora 10.00, la Muzeul Satului. Printre invitaţii la festivitate s-au aflat actorii George Mihăiţă şi Marian Râlea şi ansamblul artistic de dansusi populare „Doina Oltului“.

De la mătasea bunicii la banala sfoară


Una dintre creatoarele populare, care participă de şase ani la „Vara pe uliţă“, este Palaghiţa Albu, din Bârlad. Ea îi învaţă pe cei mici să facă împletituri artistice din sfoară. „Toată viaţa am fost profesoară de matematică, dar după ce am ieşit la pensie m-am dedicat împletirii sforii, meşteşug tradiţional pe care l-am deprins în copilărie de la bunica mea. Ea creştea viermi de mătase şi făcea ţesături fine, din borangic şi mătase. Eu, în schimb, îi învăţ pe copii că şi din banala sfoară se pot face lucruri frumoase“, a spus artista.


Până pe 14 august, copiii care se vor înscrie la cursurile taberei de creaţie „Vara pe uliţă“ se vor putea iniţia în arte şi meserii tradiţionale, precum, pictura pe sticlă sau lemn, încondeiatul ouălelor, ţesutul la război, prelucrarea artistică a lemnului, confecţionarea măştilor populare etc.

Un modul de curs durează două săptămâni şi costă 200 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite