“Se credea Dumnezeu şi a murit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii alpinistului utilitar care a murit ieri după ce a căzut de la etajul cinci al unei clădiri spun că bărbatul a făcut o greşeală de începător. Cătălin Bărbulescu s-a legat de două punte fixe care erau prea mici pentru a-i susţine greutatea, aşa că frânghia a alunecat. Alpinistul a mai ignorat o măsură de siguranţă, şi anume folosirea celei de-a treia corzi.

Colegii lui Cătălin Bărbulescu sunt şocaţi de vestea că alpinistul pasionat de înălţime şi-a pierdut viaţa în timp ce executa o lucrare banală, spăla geamurile unei clădiri din zona Semănătoarea. „Pentru noi astfel de munci sunt nimicuri, facem multe alte lucruri mai grele cum ar fi să construim la înălţime de zeci de metri, să executăm cupole de sticlă.  A murit degeaba, dintr-o eroare umană, a lui”, a spus şefa lui Cătălin, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
 
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă şi poliţiştii nu au descoperit nicio neregulă la echipamentul pe care-l purta victima. Iniţial au crezut că bărbatul a făcut nodul greşit, aceasta fiind cauza morţii sale, colegii însă îi contrazic: „Un ochi avizat vedea imediat că el s-a legat ş-a legat de două puncte fixe, două dale de beton ieşite din plafon, care nu sunt mai mari de 6 centimetri. Era imposibil ca cele două puncte să-i susţină greutatea. Ar mai fi putut să folosească şi o a treia coardă pentru siguranţă dar nu a făcut-o”, a mai spus şefa alpinistului. Ea nu-şi poate explica de ce angajatul ei a luat atâtea decizii greşite în ziua fatidică, mai ales că era un alpinist cu experienţă de 5 ani.

„Cei care lucrează în acest domeniu de mult timp au impresia că sunt dumnezei şi că nu li se poate întâmpla nimic. Intră într-un fel de rutină şi cred că le ştiu pe toate”.  Reprezentanţii firmei de alpinism utilitar mai spun că mulţi angajaţi nu respectă regulile de siguranţă şi nu folosesc tot echipamentul din dotare din comoditate. „El respecta de obicei regulile, şi fratele său a lucrat în domeniul acesta şi cunoştea bine riscurile”, au mai spus colegii.

Cătălin împreună cu un coleg de-al său s-au urcat ieri-dimineaţă, în jurul orei 10.20, pe acoperişul unei clădiri din complexul Sema Parc. Aveau de curăţat geamurile imobilului până la sfârşitul acestei luni şi se apucaseră de lucru în urmă cu două săptămâni. Au dorit să vină câteva ore şi sâmbăta pentru a temina mai repede treaba. Cătălin, care se grăbea, a coborât primul.

În momentul în care şi-a dat drumul pe clădire, cordelina s-a desfăcut din jurul picioruşelor de beton şi tânărul a căzut în gol. Era în dreptul etajului cinci, la peste douăzeci de metri de pământ. A murit pe loc. Trupul lui se află acum la Institutul de Medicină Legală şi urmează ca luni să se facă autopsia. Bărbatul locuia în Bucureşti şi de câteva luni avea o prietenă. Colegii spun că era o relaţie serioasă şi părea că viaţa sa era pe un făgaş bun.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite