Bucureşti: „Luptătorii”, şefi în sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxele pe locurile de veci, proxenetismul şi recuperările sunt pâinea interlopilor din cartierele Militari şi Crângaşi. Cunoscut pentru scandalurile din malluri şi devenit celebru după furtul de arme de la Ciorogârla, luptătorul profesionist Eugen Preda este jupân în sectorul 6.

Clanul Luptătorilor, condus de bătăuşul profesionist Eugen Preda, a fost destructurat la sfârşitul anului trecut, atunci când au fost arestaţi cei mai importanţi membri. Atât Eugen cât şi fratele lui, Adrian, au fost reţinuţi pentru că au coordonat cel mai mare furt de armament comis vreodată în România - furtul de la Ciorogârla.

Ultimele probe prezentate de procurori îl incriminează şi mai mult pe Eugen Preda. Experţii criminalişti au comparat urmele a cinci perechi de pantofi ridicate din casa lui Preda cu şapte urme de paşi lăsate pe un ambalaj din depozitul de arme. Concluzia a fost că una dintre perechile de pantofi ale luptătorului are pe talpă acelaşi model, dimensiune şi formă cu urmele găsite în deposit.

Arme pentru droguri
Conform anchetatorilor, mitralierele urmau să fie folosite ca monedă de schimb pentru droguri. La început, Luptătorii se ocupau cu plasarea de bodyguarzi în cazinourile importante de prin Militari, zona lor preferată. Pe parcurs s-au extins şi în alte zone şi s-au băgat în combinaţii mai serioase ca traficul de droguri sau de arme.

Este de notorietate şi scandalul de la Plaza Mall din februarie 2009, în care au fost implicaţi membri ai clanului Luptătorilor, în frunte cu Eugen Preda şi angajaţii firmei de pază BGS.

Clanul Vasiloi, neam de recuperatori
Gheorghe Dincă şi Vasile Dincă, zis Miky, fiul lui Gheorghe sunt liderii clanului Vasiloi. Ei se ocupă cu traficul de persoane, taxe de protecţie şi recuperări de datorii reale sau fictive. Ei au fost implicaţi în „războiul“ dintre clanul Sadoveanu (Belgienii) şi clanul Domnu din august ’99, în urma căruia trei persoane au fost împuşcate.

Interlop şi vedetă de cinema

Gruparea lui Buba, condusă de Adrian Tuli, este specializată în taxe de protecţie, proxenetism şi recuperări. De asemenea, ei percep taxe suplimentare pentru locurile de veci din cimitirul „Sfânta Vineri“. Adrian Tuli, zis Adi Buba, a fost ales de regizorul Radu Munteanu să interpreteze rolul de recuperator în filmul „Furia“ în care a jucat alături de actorul Dragoş Bucur şi de manelistul Adrian Minune.

Oameni buni, asta este capitala României? Dumnezeule! De 20 de ani structurile de forţă, poliţia şi statul, iau banii degeaba şi dorm în cizme, numai bine să se dezvolte buruienile!
Năstase
Cititor adevarul.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite