„Lia Manoliu“, aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea şi modernizarea stadionului naţional „Lia Manoliu“ sunt finalizate în proporţie de 75%.

Click aici să vezi procesul de trasformare al stadionului

După aproape trei ani de construcţie, lucrările sunt estimate să se încheie până la sfârşitul acestui an. Operaţiunile de construcţie a arenei sportive au început în luna noiembrie a anului 2007, când fostul stadion a fost demolat în totalitate, pentru ca în locul lui să fie contruită o arenă sportivă modernă.

Fostul „Lia Manoliu" avea o capacitate 60.120 de locuri, în timp ce noul stadion va avea 55.000 de locuri. De asemenea, noua arenă sportivă va avea 40 de loje VIP, parcare subterană cu cel puţin 3.000 de locuri, mai multe săli de conferinţe, restaurante şi laboratoare pentru control antidoping.

Ultimul meci desfăşurat pe vechiul stadion a fost meciul de fotbal România -Albania, scor 6-1, din preliminariile Campionatului European 2008, la care România s-a calificat.

Fostul stadion Lia Manoliu, construit în anul 1953, a găzduit şi multe concerte. Unul dintre cele mai importante a fost cel al lui Michael Jackson, pe 1 octombrie 1992. Atunci 71.000 de oameni au asistat la concertul „regelui muzicii pop". Cu puţine luni înainte de demolare, pe acest stadion a avut loc un alt mare concert, al formaţiei „The Rolling Stones", la care a asistat 50.000 de spectatori.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite