Bucuresti: „La toamnă, circulăm pe Pasajul Basarab”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PROMISIUNE Directorul de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, Mădălin Dumitru, a adus ieri veşti bune în legătură cu Pasajul Basarab: s-a redeschis circulaţia pe Splaiul Independenţei, iar podul va fi finalizat în noiembrie. După mai bine de trei ani de sacrificii, bucureştenii care au îndurat restricţiile de trafic pot observa acum cea mai spectaculoasă evoluţie a lucrărilor la Pasajul Basarab.

<!--[if gte mso 10]>

Muncitorii lucrau de zor, ieri, la vopsirea parţială a podului în zona Grozăveşti, iar la Gara Basarab, la aşezarea bordurilor. „Nu avem timp de odihnă! Avem multă treabă astăzi, punem bordurile. Sperăm să terminăm cât mai repede, primăvara asta podul în această zonă va fi gata “, a spus unul dintre muncitori.
La fel de optimişti ca muncitorii sunt şi reprezentanţii Primăriei Capitalei care au declarat că pasajul va fi dat în funcţiune la 1 noiembrie. „Circulaţia în toată zona Pasajului Basarab va fi reluată la 15 septembrie, iar până în noiembrie Pasajul Basarab va fi funcţional“, a spus şefului Direcţiei Transporturi şi Infrastructură din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru.

Potrivit machetei iniţiale din 2006, pasajul pleacă din Bulevardul Titulescu, traversează Calea Griviţei, liniile de cale ferată, Bulevardul Dinicu Golescu, Şoseaua Orhideelor, intersecţia Plevnei-Orhideelor –Giuleşti, ajunge la Podul Grozăveşti şi revine la sol pe Şoseaua Grozăveşti.Cel mai bine stau lucrările din zonele Bulevardul Dinicu Golescu şi zona de la Podul Grozăveşti, care sunt gata în proporţie de 90%, respectiv 70%. Până în prezent, cel mai puţin s-a lucrat la sol, pe Şoseaua Grozăveşti, unde au fost doar relocate cablurile de la utilităţi.

Liber la circulaţie

Vestea bună pentru şoferi este că traficul rutier a fost reluat ieri pe Splaiul Independenţei, în zona Podului Grozăveşti, pe malul drept al Dâmboviţei, ca urmare a finalizării lucrărilor. În plus, linia de autobuz 601 este redată circulaţiei de astăzi. „Măcar atât! Sunt o grămadă de artere blocate din cauza acestui pasaj. Sper ca încet-încet se va mai fluidiza traficul“, a spus Marin, un taximetrist.

De asemenea, începând de mâine, circulaţia va fi reluată şi pe Calea Griviţei, pe Strada Petru Rareş, dinspre Calea Giviţei spre Bulevardul Al. I. Cuza, şi pe Strada Ialomicioarei, dinspre Strada Comana spre Calea Griviţei. Lucrările la pasaj au început în toamna lui 2006 şi ar fi trebuit să se termine anul trecut.

 Pasajul Basarab îi costă pe bucureşteni 559.000.000 de lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite