Bucureşti: „Ce-o să facă părintele dacă nu-i plătesc?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu două zile, reporterii „Adevărul de Seară“ au intrat în pielea a doi tineri care vor să se cunune religios pentru a afla tarifele cerute de preoţii de la parohiile din centrul Capitalei, realizând o serie de articole.

Rezultatul: „onorariile“ diferă de la o biserică la alta, variind între 600 şi 1.500 de lei, în funcţie de cât doresc prelaţii să ceară, fără să dea neapărat chitanţă celor care apelează la serviciile lor.

Mulţi dintre cititorii adevarul.ro s-au regăsit prin propria experienţă în acest subiect, majoritatea nefiind de acord cu taxele cerute de Biserică. „Banii pentru biserici vin din fondul special creat de stat, iar aceste «donaţii» se duc în buzunarele mafioţilor.

Ce-o să facă părintele dacă nu-i plătesc taxa cerută? Nu-mi da certificatul respectiv? Dovada că am plătit taxa o am prin acea chitanţă, restul nu mai sunt obligat să plătesc“, scrie Emil pe adevarul.ro.

„Ruşine pentru acei preoţi!“

Alţi bucureşteni au povestit propriile experienţe, mărturisind că în momentul încasării taxele se umflă instantaneu. „Astea sunt taxele. Şi eu am cununat acum doi ani. Nici nu ţi se dă chitanţă, deci se practică o imensă evaziune fiscală. Te înţelegi pe 300 lei, dai 100 avans cu chitanţă şi la terminarea slujbei, când invitaţii sunt în biserică şi nu poţi riposta, nici întârzia la negocieri, ţi se cer 500 lei, căci «nu ai înţeles bine» suma totală. Ruşine pentru acei preoţi!“, spune Silviu pe site-ul ziarului „Adevărul“. De asemenea, unii cititori propun ca aceste taxe să fie impozitate.

Cei care au rezonat cu acest subiect deschis de ziarul „Adevărul de seară“ au adus însă şi argumente pro. „Am avut cununia religioasă la Biserica «Sf. Elefterie», dar de departe o consider cea mai bună alegere pe care o puteam face. Într-adevăr, preţul este cel menţionat (n.r. 1.500 de lei), dar ştii clar, de la început, ce te aşteaptă şi de asemenea ce primeşti de banii aceştia“, a menţionat Liviu Hancuţei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite