Bucureşti: „Căruţa cu paiaţe“,blocată de limuzinele de la Inter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amplasarea în faţa Teatrului Naţional Bucureşti a „Căruţei cu paiaţe“, grupul statuar format din 16 personaje ale lui Caragiale, trebuia să înceapă astăzi, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unui conflict cu reprezentanţii de la parcarea hotelului Intercontinental.

Mai exact, locul pe care trebuie să fie montate statuile se află chiar deasupra parcării hotelului, iar aceştia au înaintat o plângere la Inspecţia de Construcţie de Stat, potrivit sculptorului Ioan Bolborea, realizatorul statuilor. El afirmă că proiectul a fost întrerupt deoarece nu exista un act în urma căruia beficiarul să repare posibilele daune ale parcării.


Această problemă a fost rezolvată între timp, iar cei de la Primăria Generală a Capitalei şi-au asumat această responsabilitate. „Primăria a făcut un acord scris în urma căruia orice neregulă este suportată de ei, dar lucrările nu au fost reluate. Cei de la parcare tărăgănează lucrurile. Ne-au spus că aceasta este principala problemă şi acum nu semnează niciun acord. Prin urmare, noi nu putem să reluăm lucrările. S-a împrejmuit locul, s-a luat pământul şi nu putem să turnăm beton", a declarat, pentru „Adevărul de Seară", Ioan Bolborea.

Căruţa, amplasată chiar pe planşeul parcării
Reprezentanţii parcării hotelului Intercontinental susţin că cea mai gravă problemă, cea tehnică, nu a fost rezolvată. „În acest moment, noi nu ne dăm acordul pentru lucrări deoarece nu există un proiect de execuţie. Noi ne-am întâlnit cu inginerii căruţei cu paiaţe, dar am adus şi inginerii noştri. Aceştia ne-au spus că nu este în regulă acest proiect", a declarat Anca Negescu, director general la Intercontinental Parking.


Ea a adăugat că grupul statuar stă chiar pe planşeul parcării. „Există riscul să fie infiltraţii de apă dacă se strică hidroizolaţia. Imediat ce această problemă tehnică va fi rezolvată, noi ne vom da acordul. Trebuie să vedem cum vor să amplaseze şi cât de groasă este placa de beton", a mai spus Anca Negescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite