Bucureşti: Primul român care s-a împuşcat în ceafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul criminalist Tudorel Butoi spune că n-a mai întâlnit o astfel de tentativă de sinucidere. Ionel Obretin, în vârstă de 35 de ani, fost director în cadrul societăţii de salubrizare Ecoexpert din Capitală, a fost transportat ieri de urgenţă la Spitalul Elias după ce a încercat să se sinucidă cu un pistol cu gloanţe de cauciuc.

Poliţiştii care anchetează cazul bărbatului împuşcat în ceafă susţin că cel mai probabil este vorba despre o tentativă de sinucidere. Pentru psihologul criminalist Tudorel Butoi însă, tentativa de sinucidere este absolut bizară. „În cei 35 de ani de activitate nu am mai întâlnit pe cineva care să încerce să se sinucidă astfel“, a declarat, pentru „Adevărul“, profesorul universitar doctor Tudorel Butoi.

Vecinii familiei Obretin susţin că acesta ar fi avut motive serioase să-şi pună capăt zilelor. „S-au mutat recent la noi în bloc, în urmă cu un an şi jumătate. Nu se certau, se înţelegeau chiar bine. Acum vreo trei luni au venit la noi fiindcă voiau să-şi înfiinţeze o firmă cu sediul în bloc şi aveau nevoie de acordul mai multor vecini. Atunci am auzit că are datorii. Acesta trebuie să fie motivul pentru care a încercat să se omoare“, a povestit una dintre vecinele bărbatului, Maria Măcinic, în vârstă de 72 de ani.

Somat de bancă să-şi plătească datoriile
Aceeaşi ipoteză este susţinută şi de un alt vecin al lui Ionel Obretin. Costin Rucărescu, în vârstă de 75 de ani, a declarat că, în urmă cu aproximativ o lună, o femeie de la o bancă împreună cu o vecină de la o altă scară au venit la el la uşă.

„S-au comportat urât, mi-au vorbit pe un ton ameninţător şi m-au întrebat când îmi voi achita datoriile la bancă. Le-am spus că eu nu am datorii la nicio bancă şi că trebuie să fie o greşeală“, a explicat el. Costin Rucărescu a adăugat că femeile au continuat insistent să-i ceară să returneze băncii banii.

„Am repetat că trebuie să fie o greşeală. La un moment dat, m-au întrebat dacă nu cumva este vorba despre apartamentul 88. Le-am spus că nu, că au greşit, că apartamentul respectiv este al vecinului de jos, al lui Ionel Obretin“, a mai spus bărbatul. Costin Rucărescu a adăugat că vecinul său este un om cumsecade şi că datorită lui blocul are băncuţe şi pubele de gunoi.

Este în afara pericolului
În apartamentul din Calea Giuleşti era aseară doar băiatul familiei Obretin, un adolescent în vârstă de 16 ani. „S-au făcut prea multe speculaţii despre tatăl meu. Vă rog să ne lăsaţi în pace!“, a spus acesta extrem de abătut. La întrebarea dacă tatăl său a încercat să se sinucidă sau a fost un accident, băiatul nu a vrut să dea vreun răspuns.

Ieri, când a fost adus la Spitalul Elias, bărbatul împuşcat era în stare gravă, dar între timp medicii au reuşit să-l stabilizeze. „Nu are leziuni cerebrale şi tulburări neurologice. Este conştient, dar va rămâne internat pentru monitorizare“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, doctorul Valentin Calu.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite