Un tânăr căruia i s-au mai dat doar 31 de zile de trăit: „130 de lei în fiecare oră. Atâta costă viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unui tânăr din Bucureşti, care suferă de cancer, i s-au mai dat doar 31 de zile de viaţă. Andrei Dalban, în vârstă de 27 de ani, suferă de cancer într-o stare avansată şi are nevoie urgentă de un tratament costisitor la o clinică din străinătate.

„Eu sunt Andrei. Am 27 de ani şi mi se spune că mai am de trăit o lună. Adică 31 de zile. Asta înseamna 744 de ore. Boala mea are un nume simplu: cancer. Dar ce se întâmplă cu mine din cauza ei nu este aşa de simplu. Ca să pot să mai trăiesc chiar şi o zi în plus, în fiecare oră din restul vieţii mele trebuie să strâng 130 lei. La un calcul simplu, atâta costă viaţa mea“, se destăinuie tânărul pe site-ul construit pentru a strânge suma de care are nevoie pentru tratament. Pentru mai multe detalii despre cum îl puteţi ajuta pe Andrei, clic aici!

Tumorile i-au afectat simţurile

Andrei a descoperit în iunie 2008 că are cancer (melanom malign la nivelul scalpului, stadiul III). „Este un cancer foarte agresiv. Se extinde repede, având deja multiple metastaze cerebrale, pulmonare, hepatice şi ganglionare. Tumorile i-au afectat simţurile: vedere, gust, nu distinge literele şi întâmpină greutăţi în formarea unor fraze coerente. De miercurea trecută nu mai putea mânca nimic datorită durerilor cauzate de radioterapie. Se hrănea cu două ceşti de lichid care ţineau loc de mâncare“, a povestit verişoara lui Andrei, Roxana Bălan.

Ca să trăiască, Andrei are nevoie urgent de un tratament pe care îl poate urma doar la clinicile din străinătate, deoarece în România nu există aparatura medicală necesară. Tratamentul costă aproximativ 30.000 de euro, iar un avans de 5.000 euro a fost deja dat unei clinici din Turcia. Astfel, Andrei mai are nevoie de 25.000 de euro.

„Noi avem doar o parte din bani, însă boala a avansat. Am optat pentru o clinică din Turcia, Anadolu Medical Center. Astăzi (n.r. miercuri) este a treia zi de când suntem la clinică şi i se fac investigaţii“, a spus Ramona Nistor, prietena lui Andrei.

Andrei şi Ramona sunt împreună de aproximativ 7 ani. „Ca toţi tinerii care sunt împreună de atâta timp, ei doi plănuiau să-şi clădească un destin împreună. Strânseseră o sumă de bani cu care să înceapă acest drum, însă aceşti bănuţi s-au dus pe medicamente şi pe tratament. E greu să te gândeşti la vârsta asta că nu vei apuca să îţi întemeiezi o familie, că nu o să-ţi vezi copii crescând“, mărturiseşte Roxana Bălan, verişoara lui Andrei.

Tratament printr-un sistem de chirurgie robotizată

Tratamentul de care are nevoie Andrei este Cyberknife, cea mai avansată formă de radiochirurgie, prin care tumora este distrusă cu o minimă expunere la radiaţie a ţesutului normal din jurul său. Sistemul de chirurgie robotizată CyberKnife este unicul sistem de radiochirurgie realizat pentru tratarea cu o acurateţe sub milimetrică a tumorilor aflate oriunde în organism.

Cum îl puteţi ajuta

Cei care vor să îl ajute pe Andrei să strângă banii necesari tratamentului Cyberknife pot face donaţii fie printr-un apel taxabil la numărul 0900 900 600 (pentru a dona 5 euro), apelabil numai din reţeaua Romtelecom, sau pot dona în contul în lei deschis la CEC BANK: RO38 CECE B200 02RO N000 2656, beneficiar Dalban Andrei Ioan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite